Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lynn zet familietra­ditie verder met eigen fruitwinke­ltje

De voorbije vijf jaar werkte ze elke dag in dienst van een fruithande­laar op de markt, nu runt ze haar eigen zaak

- JAN AUMAN

Na bijna twee maanden heropent het Raboontje in de Sint-Damiaanstr­aat onder een nieuwe naam, maar met een oude bekende achter de toog. Lynn Van Bladel, die de voorbije vijf jaar in dienst van een fruithande­laar elke dag op de markt te vinden was, groeide hier op en haar ouders zijn wat trots dat zij nu in hun voetsporen treedt en haar eigen Fruitwinke­ltje heeft.

Ze heeft even voor vroedvrouw gestudeerd, maar eigenlijk stond het in de sterren geschreven dat Lynn Van Bladel (24) net als haar ouders haar boterham zou verdienen met de verkoop van groenten en fruit. “Of ik nu uit een bloemkool kom of als baby in een appelsiene­nkistje heb gelegen, weet ik niet. Maar van kinds af heb ik mijn ouders geholpen toen zij hier zelf groenten en fruit verkochten. Mama is vier jaar geleden gestopt wegens rugklachte­n. Papa was eerder al in dienst gegaan van een groothande­l in onze producten op het Kielsbroek”, vertelt Lynn.

Markt

Britt Ceulemans nam de fakkel over van Lynns moeder in de Sint-Damiaanstr­aat. Toen zij aankondigd­e om privéreden­en te zullen stoppen met haar winkel Raboontje, was voor Lynn het moment gekomen om zelf de sprong te wagen. “Ik heb de voorbije vijf jaar voor Klink & Co mee de markten gedaan in de streek: Merksem, Schoten, Borgerhout... Je kon me elke dag wel ergens anders vinden. Zo heb ik ontdekt dat ik zelf ook heel graag tussen de groenten en het fruit sta en veel voldoening haal uit directe contacten met mensen”, klinkt het. Zus Britt zal af toe een handje toesteken. Sinds de aankondigi­ng

dat ‘t Fruitwinke­ltje van Lynn zou opengaan, kreeg ze veel positieve reacties in Wommelgem. Vader levert

“De grote koele berging was al voorhanden, maar toch was het nog een hele klus om de winkel naar mijn hand te zetten”, leidt Lynn ons rond. “Ik was toch blij dat ik vorige week bij ons vader eindelijk de eerste ladingen groenten en fruit kon bestellen. Fijn dat we zo kunnen samenwerke­n. Er zal hier minstens vier keer per week geleverd worden. Het aanbod is groter dan in de supermarkt en verser”, verzekert Lynn.

iLynn Van Bladel

“Daarnaast ga ik zelf sinaasappe­len persen om fruitsap te maken, fruit versnijden en de stukken verkopen als gezonde snacks. Ik zal telkens een selectie van verse soepen en slaatjes aanbieden. Natuurlijk komen er elke dag andere promoties. Die kondig ik zoals vroeger aan met krijt op een bord. Dat vind ik veel leuker dan elektronic­a of papier.”

Wie niet zelf in de winkel geraak kan Lynn altijd de bestelling doorgeven. Zij zet dan alles klaar om af te halen.

Eigenares ’t Fruitwinke­l

“Als kind al hielp ik mijn ouders toen zij hier zelf groenten en fruit verkochten.”

’t Fruitwinke­ltje van Lynn, SintDamiaa­nstraat 221 in Wommelgem, ma-za 7.30-17.30u, wo 7.30-14u, zo gesloten

 ?? FOTO JAA ?? Lynn is er helemaal klaar voor. De deuren van haar eigen Fruitwinke­ltje zwaaien zaterdag open.
FOTO JAA Lynn is er helemaal klaar voor. De deuren van haar eigen Fruitwinke­ltje zwaaien zaterdag open.
 ?? FOTO JAAIF ?? Lynn en haar zus Britt tussen het vers fruit. Zo is het altijd geweest..
FOTO JAAIF Lynn en haar zus Britt tussen het vers fruit. Zo is het altijd geweest..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium