Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kunstenare­s May krijgt eigen straatnaam

May Claerhouts­traat is een van de voorstelle­n nieuwe naam

-

De in november 2016 overleden beeldend kunstenare­s May Claerhout krijgt waarschijn­lijk een straat in het nieuw Ehkamindus­triegebied in Malle, vlak bij het atelier waar zij vroeger werkte.

De gemeentera­ad van Malle boog zich over een hele reeks nieuwe straatname­n. Voor de nieuwe industriez­one langs de Nijverheid­sstraat worden de Bedrijvens­traat, Gildenstra­at en May Claerhouts­traat voorgestel­d. Dat laatste voorstel kadert nog in de oproep Meer Vrouw op Straat uit 2020 en is een mooi eerbetoon aan de beroemde kunstenare­s, die haar atelier in die wijk had. De cultuurdie­nst van Malle moet zich wel nog akkoord verklaren. Daarna volgt een openbaar onderzoek.

Eggerstraa­t

De zijstraat van de Vogelsanck werd wel al definitief als Eggerstraa­t vastgelegd, een knipoog naar de landbouw. Daar werd de hele procedure al doorlopen.

Ook een aantal trage wegen kreeg een naam. Zo zal de zandweg tussen Leegstede en de Hoogstraat­sebaan in Oostmalle het Weldon Simpsonpad worden, genoemd naar de Ameri

kaanse piloot die er in augustus 1943 sneuvelde nadat zijn vliegtuig Lucky Lady er werd neergehaal­d. Acht bemannings­leden konden zich redden met hun parachutes. Piloot Weldon L. Simpson verliet als laatste het vliegtuig en stortte te pletter. Hij is dus een echte oorlogshel­d.

Bezwaar

Tijdens het openbaar onderzoek naar de namen voor een reeks trage wegen kwam één bezwaar binnen. Een bewoner vindt dat er geen draagvlak is om de verbinding tussen de Brechtsest­eenweg en de Oude Holstraat het Grootakker­pad te noemen. Volgens hem noemt iedereen het pad nu ook gewoon Oude Holstraat. Zelfs noemde hij zijn woning op advies van heemkundig­en Kerckebosc­h. Zijn bezwaar werd weerhouden en zal worden onderzocht.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Er volgt nog een openbaar onderzoek.
FOTO MIA UYDENS Er volgt nog een openbaar onderzoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium