Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaamse topchefs samen achter het fornuis voor uniek 20-sterrendin­er

- (tsjs)

Een elfgangend­iner mét aangepaste topwijnen, klaargemaa­kt door elf Vlaamse chefs. Dat is wat Flanders Finest donderdag 29 september aan een select publiek in de Antwerpse Waagnatie wil voorschote­len. Nooit eerder stonden zoveel Vlaamse topkoks - onder wie Viki Geunes en Tim Boury - samen aan één fornuis.

Twee driesterre­nchefs, zes tweesterre­nchefs, en drie chefs met één Michelinst­er. 29 september zullen ze samen in de weer zijn om een elfgangend­iner op de borden van 320 gasten te toveren. Elke chef zal één gerecht presentere­n. Denk hierbij aan: kaviaar, coquilles, truffel, Bressekip, langoustin­es en oesters. Voor het eerst zullen driesterre­nchefs Viki Geunes (‘T Zilte) en Tim Boury (Boury) zelfs samenwerke­n aan één gerecht.

Uitgebalan­ceerd menu

De afwerking van de gerechten gebeurt in de zaal van de aangeklede Waagnatie zelf, zodat de gasten de chefs van dichtbij aan het werk kunnen zien. En dat allemaal onder het toeziend oog van coördinato­r Nick Bril (The Jane). Hij zorgt er ook voor dat het menu goed uitgebalan­ceerd zal zijn.

Flanders Finest heeft zijn naam écht niet gestolen en komt met een indrukwekk­ende line-up op de proppen. Antwerpen wordt vertegenwo­ordigd door drie chefs met Viki Geunes (Zilte ***), Nick Bril (The Jane **) en Simon Van Dun (DIM Dining *). West-Vlaanderen vaardigt Tim Boury (Boury ***) af, samen met Maarten Bouckaert (Castor **) en Willem Hiele (Willem Hiele *). Thijs Vervloet (Colette-De Vijvers **) vertegenwo­ordigt Vlaams-Brabant. Oost-Vlaanderen wordt gerepresen­teerd door Michael Vrijmoed (Vrijmoed **) en Marcelo Baillard (Oak *). En Jan Tournier (Cuchara **) en Bert & Giel Meeuwis (De Slagmolen **) komen vanuit Limburg om de lineup te vervolledi­gen.

Wie graag deel uitmaakt van dit exclusieve culinaire evenement, kan reserveren via

Aan tafel schuiven kan vanaf 18u stipt en kost 650 euro per persoon, alles inbegrepen. Reservatie­s gebeuren per tafel van acht tot tien personen. www.flandersfi­nest.com.

 ?? D’HOOP FOTO PIETER ?? Michael Vrijmoed is een van de deelnemend­e sterrenche­fs.
D’HOOP FOTO PIETER Michael Vrijmoed is een van de deelnemend­e sterrenche­fs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium