Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch dacht ik: ben ik nog goed genoeg voor Antwerp?”

Matter of time liet in Gent zien waarom Van Bommel nog op hem rekent

- DIEDERIK GEYPEN

Jelle Bataille (23) was zondag de surprise van Mark van Bommel. De Oostendena­ar versierde in de 3-5-2 zijn eerste basisplaat­s van het seizoen voor Antwerp FC, nadat hij enkele weken geleden in Eupen nog naast het wedstrijdb­lad viel. “Een gesprek met de coach achteraf leerde mij dat het een

was tot ik mijn

kans kreeg.”

En of Bataille verrast was toen zijn naam twee dagen voor de topper in Gent op het tactisch bord verscheen. “Er ging een kleine adrenaline­stoot door mijn lijf. Ik was blij dat ik mocht starten, en nog blijer met de 3-5-2. In deze rol ben ik op mijn best. Met de steun in de rug voel ik me veel vrijer.”

“Toen ik de eerste keer de flank afging en ik Odjidja voelde afhaken, dacht ik: ik zit lekker in de match. Ik stond bovendien tegenover Hjulsager, met wie ik nog bij KV Oostende samenspeel­de. Ik verdedig niet graag, dus was mijn motto: ‘Als ik constant de flank op en af ga, wordt hij zot’. Dat is me goed gelukt.”

Jelle Bataille:

Je offensief uitleven is echt wel jouw ding.

“Tot mijn 18de was ik rechteraan­valler. Die typische aanvaller die de verdediger achter mij in de steek liet. Maar in mijn eerste profwedstr­ijd met Oostende op het veld van Club Brugge stond ik op de rechtsback. Als een preminiem werd ik veelvuldig gepasseerd door Krépin Diatta. Op dat moment besefte ik: in het verdedigen heb ik nog heel wat stappen te zetten.” (grijnst)

“Omdat ik niet het explosiefs­te type ben. Ik moet het hebben van de lange afstanden. Op en af gaan, negentig minuten lang. 77 voorlopig.” (knipoogt)

Allez,

Na de zege in Gent gaf je toe dat je aan je toekomst bij Antwerp getwijfeld hebt.

“Ik denk dat dat een automatisc­he reflex is voor iemand die maar 45 minuten kreeg in tien matchen. Doe ik iets verkeerd, ben ik nog goed genoeg voor Antwerp? Dat soort dingen. Daarom ben ik met de coach in gesprek gegaan.”

Wanneer was dat?

“Een week of twee geleden. Na Eupen, waar ik als negentiend­e man afviel.”

In Eupen dan nog wel.

“In de Oostkanton­s kun je niet onmiddelli­jk weglopen, hè. Met een vrije tweedaagse in Maastricht in het achterhoof­d, waar ik rechtstree­ks na de wedstrijd naartoe mocht, heb ik me op de tribune gezet.”

“Bij terugkomst vroeg de trainer hoe mijn tijd in Maastricht was geweest. Hij kent de buurt goed, en vroeg naar welke restaurant­jes ik was geweest. Die babbel was een persoonlij­ke boost. Want uit datzelfde gesprek kon ik afleiden dat de coach me sowieso wel een keer ging brengen. Het was gewoon een matter of time.”

“Sinds februari heb ik een vriendin, Evi. Het is fijn om thuis te komen en niet langer alleen te zijn. Ze is afkomstig van Brugge. We spreken dus dezelfde taal.

Van nature ben ik sowieso niet iemand die het hoofd snel laat hangen. En daarnaast zorgt de PlayStatio­n voor genoeg afleiding. Ik game haast dagelijks, met Birger

onder meer.” red.) (knipoogt) (Verstraete,

“Het is een harde voetbalwer­eld, waarin het snel kan gaan, in beide richtingen. Vorig seizoen draaide hij een topseizoen, nu moet hij tevreden zijn met korte invalbeurt­en, wat minder bij hem past. Als verdedigen­de middenveld­er kan je met een invalbeurt moeilijk het verschil maken. Birger heeft genoeg kwaliteite­n om overal aan de bak te komen. Blijft hij toch bij Antwerp, des te beter.”

Michael Frey viel zondag geblesseer­d uit. Vrees je dat de coach zijn systeem weer omgooit naar een 4-3-3?

“Die kans zit er dik in, want met Janssen blijft er slechts één centrumspi­ts over. Gaan we terug naar een 4-3-3, even goed voor mij. Met dominant voetbal kunnen de backs ook in dat systeem overlappen. Zolang de coach maar niet zegt: ‘Jelle, je moet achteraan blijven.’ Daar heb ik het iets moeilijker mee.” (lacht)

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Zo vrij dat je er Vadis Odjidja afliep in een spurtduel.
Jelle Bataille kwam tegen Gent weer boven water.
Waarom ben je niet geëvolueer­d naar een pure rechtsbuit­en?
Gelukkig stond je er in die moeilijke periode niet alleen voor.
Hij zit in een andere situatie dan jij. Verstraete kreeg te horen dat hij de club mag verlaten.
FOTO FREDERIK BEYENS Zo vrij dat je er Vadis Odjidja afliep in een spurtduel. Jelle Bataille kwam tegen Gent weer boven water. Waarom ben je niet geëvolueer­d naar een pure rechtsbuit­en? Gelukkig stond je er in die moeilijke periode niet alleen voor. Hij zit in een andere situatie dan jij. Verstraete kreeg te horen dat hij de club mag verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium