Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Senne Lynen keert terug naar de club waar hij op zijn 8ste begon te voetballen

-

Hij werd geboren in het AZ Monica van Deurne, voetbalde van zijn achtste tot zijn tiende bij Antwerp en vuurde zestien jaar geleden de Great Old aan vanuit Tribune 2 met een shirt van Fraizer Campbell. Wees maar zeker dat Union-middenveld­er Senne Lynen (23) uitkijkt naar zijn terugkeer naar de Bosuil. “Spelen tegen de club waar je ooit zelf het logo van droeg is speciaal.”

Van de vier duels tussen Union en Antwerp vorig seizoen deed Lynen alleen de eerste mee - de 1-2 winst van de Sinjoren in het Dudenpark. Een langdurige knieblessu­re hield hem de rest van het seizoen aan de kant, waardoor hij nu voor het eerst terugkeert naar de club waar het voor hem allemaal begon. “Met de ploegen waar je als kind voetbalde, bouw je een band op. Dat heb ik met Antwerp, maar ook met Westerlo.

Het doet deugd om te zien dat ze allebei boven water kwamen.”

‘Antwerp was mijn eerste lief’, zei Lynen in september vorig jaar. “Achteraf heb ik me nog bedacht, omdat Berchem eigenlijk de eerste was. Daar had

gevoetbald en kwam ik voor het eerst in aanraking met voetbal. Antwerp is wel de ploeg waar mijn carrière begon. Ik woonde op twee minuten van het stadion. Dat zijn er ondertusse­n trigger onze pa (lacht) een kleine tien geworden”, aldus de Borsbekena­ar.

Na Antwerp en Westerlo kruisten Lierse, Club Brugge, het Nederlands­e Telstar en Union Lynens pad. “Veel kennissen van vroeger op school supportere­n voor Antwerp en zullen vanavond ongetwijfe­ld eens opkijken wanneer Lynen bij de naamafroep­ing passeert. De dichtste familieled­en en vrienden - een groepje van vijftien man zitten tweewekeli­jks met een

van Union in het Joseph Mariënstad­ion.” Of ze nu voor Antwerp of Union supportere­n, de fans van beide teams kunnen tenueke het ontzettend goed met elkaar vinden. “Die verbroeder­ing op de slotspeeld­ag afgelopen seizoen was een ongezien moment in het Belgische voetbal. Dat iedereen langs het veld het zo met elkaar kan vinden maakt deze wedstrijd eens zo aantrekkel­ijk.”

Op het veld daarentege­n is de inzet tussen beide ploegen straks hoog. Antwerp kan Union mits winst op acht punten zetten. “Het wordt een felle strijd”, voorspelt Lynen. “Antwerp is met een straffe 15 op 15 begonnen. We gaan er alles aan doen om de flow waarin ze zitten te doorbreken.”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium