Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spannende laatste dagen

- DE VOETBALRED­ACTIE

De transferpe­riode loopt stilaan naar haar einde en dan vallen er al eens koopjes te doen. Welke spelers mogen of moeten zelfs weg bij hun Belgische werkgever? Wij zochten de tien meest interessan­te voor u uit.

BIRGER VERSTRAETE EDER BALANTA

Lange tijd een gewaardeer­de breker op het middenveld van Club. Had toch zijn aandeel in de drie titels. Maar bij blauw-zwart rekenen ze nu op Raphael Onyedika, de man van 10 miljoen, en wat jonkies zoals Mbamba in diens spoor. De Colombiaan mag dus beschikken. Hij staat open voor zowel Belgische clubs als het buitenland.

Twee jaar geleden binnengeha­ald als het noodzakeli­jke bijtertje, maar Marc Overmars vindt dat er al meer dan genoeg middenveld­ers zijn. Verstraete hoopt (na eerder Köln) op een nieuw buitenland­s avontuur. Ook zijn voormalige concurrent Alexis de Sart mag nog beschikken, maar een deal met KV Kortrijk sprong af, dus afwachten waar die belandt.

SIMEN JUKLEROD ARISTOTE NKAKA MUSTAPHA BUNDU ZINHO GANO

Bij Zulte Waregem rekenen ze nog op een vertrek van Gano. De boomlange spits scoorde vorig seizoen vijftien keer, dus het is niet dat hij weg moet, maar net door die goals hoopt Essevee dat hij nog wat geld in het laatje kan brengen. Hij heeft zich de voorbije weken alleen niet meer in de kijker kunnen spelen, want hij was nog niet helemaal fit.

28, Antwerp

29, Club Brugge

28, RC Genk

26, Anderlecht

25, Anderlecht

28, Zulte Waregem

28, Antwerp

Genk was heel blij dat het Juklerod transfervr­ij van Antwerp kon overnemen, maar de Noorse linksback slaagde er nooit in om Arteaga te bedreigen. Hij mag weg in Limburg en een oplossing lijkt in de maak. Valerengen, zijn voormalige club, waar hij vorig jaar al even zijn conditie onderhield, biedt hem opnieuw onderdak.

Waar is de tijd dat Marc Coucke medewerker­s en spelers van Oostende meenam naar Anderlecht? Ze zijn intussen bijna allemaal weg, maar Nkaka, die zit er drie jaar en drie uitleenbeu­rten later (Santander, Paderborn en Waasland-Beveren) nog steeds. Met nog één jaar contract te gaan is het nu tijd voor een definitiev­e oplossing.

Hij kon dribbelen, had een goeie voorzet, scorend vermogen, noem maar op, maar het kwam er bij Anderlecht niet uit. De winger uit Sierra Leone deed onder Vincent Kompa- ny amper mee en zal er na twee wisselvall­ige uitleenbeu­rten ook onder Felice Mazzu niet meer aan te pas komen. Ligt nog twee jaar vast, maar moet weg.

VIKTOR FISCHER

Straffe aanwinst, vonden velen vorig seizoen, en terecht. De Deense winger had toch al een mooi cv en kon samenwerke­n met landgenoot Brian Priske. Alleen raakte hij op de sukkel met blessures, is Priske intussen weg en kiezen ze bij Antwerp voor talenten als Scott, Valencia en Balikwisha. Werd al gelinkt aan Sparta Praag, waar Priske nu is, maar dat is niet aan de orde.

JACK HENDRY

De Schotse verdediger begreep er niks van. Hij leek vorig seizoen een van de weinige geslaagde zomertrans­fers van Club en was een sterkhoude­r achterin, maar de laatste maanden raakte hij totaal uit beeld, zeker onder Carl Hoefkens. Hij wil absoluut weg en kan naar het Italiaanse Cremonese, al liggen er nog Duitse en Engelse kapers op de kust.

27, Club Brugge

ANDERSON NIANGBO

De Ivoriaanse spits mocht in het begin van de voorbereid­ing al niet mee op stage, om maar te zeggen dat hij al een tijdje weg kan. Kwam begin 2020 nog met de nodige adelbrieve­n over van RB Salzburg, maar raakte nadien uit beeld en scoorde op huurbasis bij Sturm Graz maar drie keer. Wie verlost Gent van zijn contract?

22, AA Gent

23, KV Oostende

INDY BOONEN

Na drie jaar in de jeugd van Manchester United was het verwachtin­gspatroon hoog, maar zo makkelijk is het niet. De zoon van oud-prof Jacky Boonen begon wel prima. Als 19-jarige scoorde hij in zijn eerste seizoen toch driemaal voor Oostende. Nadien deemsterde hij echter weg, de laatste jaren door langdurige blessures. Nu wordt een oplossing gezocht.

 ?? FOTO'S BELGA, FOTO KURT, RUDY DECLERCK ??
FOTO'S BELGA, FOTO KURT, RUDY DECLERCK
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium