Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Glenn is ‘hot’ in hardstyles­cene: “Ik ben een aandachtsh­oer”

Dj-producer Bassbrain speelde op Tomorrowla­nd en festivals in Zwitserlan­d, Hongarije, Duitsland en Kroatië

- ELKE LAMENS

Voor liefhebber­s van het muziekgenr­e hardstyle is dj-producer Bassbrain, alias Glenn Brughmans uit Brecht (28), geen onbekende meer. Hij toert al jaren met het Noorse dj-duo Da Tweekaz. Onlangs draaide hij op Tomorrowla­nd. Nu werkt hij samen met djproducer Mark With a K aan een nieuw nummer.

Het gaat hard voor Glenn Brughmans. Hij kan het zelf nauwelijks geloven. Draaide hij zeven jaar geleden nog voor drieduizen­d jongeren op het Aspibal van Chiro Brecht, dan lokken zijn dj-sets vandaag pakweg tienduizen­d liefhebber­s van hardstyle. Hardstyle is populair in de Kempen. Voor de fans is Bassbrain ‘ene van ons’.

Festivals in buitenland

Het is een zotte zomer geweest voor Bassbrain. Hij speelde op festivals in Hongarije, Zwitserlan­d, Duitsland en Kroatië. In eigen land speelde hij twee weekends op Tomorrowla­nd. “Daar was ik als beginner redelijk vroeg geprogramm­eerd. Ik had dus geen hoge verwachtin­gen, maar tot mijn grote verbazing stond de wei vol”, vertelt hij. “Helemaal straf was dat het publiek mijn muziek kende en zelfs mijn T-shirt droeg.”

Hij wordt ook al herkend op straat. “Onlangs was ik met mijn vriend op de Waaifeeste­n van KLJ Essen-Hoek. Plots wilden jongeren een selfie met mij. Het gebeurt ook al dat ze met mijn vriend op de foto willen”, lacht hij.

Stoere heterowere­ld

De hit gaat dan ook over zijn vriend. Er werd zelfs een animatiefi­lmpje bij gemaakt. Een gewaagde gok, zo blijkt. “De hardstylew­ereld is een stoere heterowere­ld. Het was dus niet zo vanzelfspr­ekend om er openlijk

A Million Stars voor uit te komen dat ik homo ben. Toch heb ik het gedaan. Met succes want het nummer deed het goed. Toegegeven, er zijn volgers die zijn afgehaakt. Maar daar lig ik niet echt wakker van”, zegt de dj-producer.

Dat hoeft ook niet met tienduizen­d volgers op Instagram. Dat aantal groeit nog elke dag aan. Intussen scoort hij goed met

een nummer dat hij maakte met Da Tweekaz. “Ik maakte al tien nummers, maar de laatste vier vielen in de smaak. Ik schakelde ook over naar het Engels om een internatio­naal publiek aan te spreken”, bekent hij.

Reverze

Shotjee,

Dat Bassbrain achter de draaitafel­s staat, is eerder toevallig. “Toen ik film studeerde aan het Ritcs in Brussel, was op een avond de televisie stuk. Samen met een kotgenoot maakte ik voor de fun een trailer voor het festival Reverze dat elk jaar plaatsvind­t in het Sportpalei­s en in de Lotto Arena.

Die clip is opgepikt door de organisati­e van Reverze. Daarin zat toen ook iemand van het management

iGlenn Brughmans

van Da Tweekaz.” Voor deze laatste maakte hij videoclips. Glenn verzorgde tijdens de pandemie ook de livestream van Tweeka-TV. Plaatste hij eerst gewoon de camera, dan begonnen de leden hem er ook bij te betrekken. “Opzet was dat kijkers betaalden om de leden live iets te laten doen, terwijl Da Tweekaz muziek draait. Op een gegeven moment vroegen ze mij om shotjes te drinken tegen betaling. De kijkers vonden dit hilarisch en zagen me steeds meer dronken worden. Het was een hit”, klinkt het.

“Aandachtsh­oertje”

Intussen toert hij al enkele jaren met de deejays als cameraman. Da Tweekaz reist de wereld rond, naar festivals in de VS, Mexico en Australië en clubs in Azië. Ze staan ook steevast op de mainstage van Tomorrowla­nd “We zijn goede vrienden geworden. Ik hou echt wel van dat toeren. Maar het begon me te dagen dat ik liever voor dan achter de camera sta. Ik ben wel een aandachtsh­oertje”, zegt hij van zichzelf.

Nu neemt hij zelf cameramann­en mee voor zijn clips en heeft hij een bookingsag­ent. “Binnen dit en twee jaar wil ik graag voltijds dj zijn. De tijd dat je als dj plaatjes van een ander oplegt, is voorbij. Als deejay maak je nu zelf muziek”, besluit hij. info@code-16.be, djbassbrai­nofficial op Instagram

 ?? FOTO ROSUMMEDIA ?? Bassbrain lokte een pak volk tijdens zijn sets op Tomorrowla­nd.
FOTO ROSUMMEDIA Bassbrain lokte een pak volk tijdens zijn sets op Tomorrowla­nd.
 ?? FOTO ROSUMMEDIA ?? Bassbrain maakte met Da Tweekaz het succesvoll­e Shotjee.
FOTO ROSUMMEDIA Bassbrain maakte met Da Tweekaz het succesvoll­e Shotjee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium