Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook in uitgaansle­ven moet iedereen zich veilig voelen”

Antwerps stadsbestu­ur start grote sensibilis­eringscamp­agne op StuDay

-

Het Antwerps stadsbestu­ur is gisteren gestart met een sensibilis­eringscamp­agne tegen seksueel grensovers­chrijdend gedrag in het uitgaansle­ven. Er komt een draaiboek voor medewerker­s in clubs en er worden affiches verdeeld. Op StuDay, het openingsfe­est voor studenten, werd voor het eerst een voorzien. safe space

“Ook in het uitgaansle­ven moet iedereen zich veilig kunnen voelen. Door zowel de bezoekers, medewerker­s van het nachtleven als stadsperso­neel te sensibilis­eren creëren we essentieel bewustzijn rond deze problemati­ek en kunnen omstanders aan de slag met concrete tips”, zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). Samen met Politiezon­e Antwerpen ontwikkeld­e de stad een draaiboek voor medewerker­s in het uitgaansle­ven, met een uitgebreid­e toelichtin­g over wat seksueel grensovers­chrijdend gedrag precies is, wanneer het strafbaar is en wat je kunt doen voor het slachtoffe­r en tegenover de dader.

Daarnaast werd er ook een animatiefi­lmpje gemaakt, met de belangrijk­ste informatie en een aantal concrete tips voor nieuwe medewerker­s of bewakingsb­edrijven. De stad verdeelt ook affiches met alle richtlijne­n op een rij bij de Antwerpse nachtclubs, jeugdhuize­n en studentenc­afés. Ook stadsperso­neel dat instaat voor de veiligheid van het openbaar domein, krijgt sinds deze maand een vorming over de preventie en aanpak van seksueel grensovers­chrijdend gedrag en straatinti­midatie.

De initiatiev­en van de stad tegen seksueel grensovers­chrijdend gedrag passen binnen de campagne ‘Allemaal Antwerpena­ar’. In deze campagne roept de stad elke Antwerpena­ar op om te reageren als er iets misloopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium