Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op woensdag ‘eten’ we de auto’s op”

Schoolplei­n is officieel een schoolstra­at

- ELKE LAMENS

Sinds woensdag 28 september heeft Brecht-centrum officieel een schoolstra­at op woensdag. De leerlingen van gemeenteli­jke basisschoo­l De Sleutelblo­em mochten die officieel inhuldigen samen met schepenen Eline Peeters (N-VA) en Frans Van Looveren (CD&V).

Het Schoolplei­n is bij het begin en einde van de schooldag op woensdag enkel toegankeli­jk voor fietsers en voetganger­s. Aan het begin van de straat, aan de parking ter hoogte van de ingang van de kleutersch­ool en aan de hoofdingan­g van de school, wordt de straat afgesloten met barelen.

Aan elke bareel werd woensdag de rode loper uitgerold en een lintje doorgeknip­t om de schoolstra­at feestelijk in te huldigen. Schepen van Jeugd Frans Van Looveren (CD&V) knipte het eerste lintje door. Daarna volgde de grote karavaan leerlingen naar de kleutersch­ool. Daar nam meester Tim de schaar ter hand om vanuit de school de schoolstra­at te openen.

Veilige schoolomge­ving

Daarna trokken de leerlingen met zelfgekleu­rde vlaggetjes naar de hoofdingan­g waar schepen van Mobiliteit Eline Peeters (N-VA) diezelfde eer te beurt viel. “Wat een ontvangstc­omité”, stelde ze aangenaam verrast vast. “Op een veilige manier naar school, de sportclub, vereniging of een andere hobby geraken, is het allerbelan­grijkste waar ik als schepen van Mobiliteit mee bezig ben.”

“We hebben al veel gedaan om de schoolomge­vingen te beveiligen. Binnenkort wordt de Schoolstra­at ook een fietsstraa­t. Dat betekent dat fietsers daar voorrang hebben. De auto’s moeten daar niet alleen trager rijden, maar mogen fietsers ook niet voorbij steken”, legt ze de leerlingen uit.

Dat de schoolstra­at er kwam, is mede een verdienste van het oudercomit­é. “Dankjewel aan het oudercomit­é en de leden van de werkgroep verkeer om de schoolstra­at blijvend op de agenda te plaatsen”, stelt voorzitste­r Els Breugelman­s. “Het is fantastisc­h om dit nu uitgevoerd te zien. Bedankt ook aan alle leerlingen om zo’n mooie vlaggetjes te maken en de schoolstra­at zo tof op te vrolijken.”

Ze bedankte ook de buurtbewon­ers die mogelijk hinder ondervinde­n van de schoolstra­at. “Maar we horen graag jullie suggesties om de straat nog te verbeteren en de hinder zo veel mogelijk te beperken. We benadrukke­n graag nogmaals dat bewoners met een vergunning wel degelijk

stapvoets de schoolstra­at mogen uitrijden.” Gaston

De grootste dankjewel behield de voorzitste­r evenwel voor gemachtigd opzichter Gaston. Die kreeg van alle leerlingen een heel luid applaus. “Hij helpt ons vrijwillig om de barelen op woensdag te plaatsen en weer weg te halen, zowel ’s ochtends als ’s middags.” Daaraan koppelde ze meteen een warme oproep aan de ouders en grootouder­s voor helpende handen op woensdag.

Als afsluiter kregen alle leerlingen, ouders en grootouder­s een zakje snoepjes in de vorm van een autootje. “Want op woensdag eten we de auto’s op en houden we de weg vrij voor fietsers en voetganger­s.”

 ?? FOTO ELLA ?? Schepen van Jeugd Frans Van Looveren knipte het eerste lintje van de schoolstra­at.
FOTO ELLA Schepen van Jeugd Frans Van Looveren knipte het eerste lintje van de schoolstra­at.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium