Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Breuk in waterleidi­ng: fietspad zwaar beschadigd

- (joro, nelo)

De Diksmuidel­aan werd dinsdag tijdelijk gedeelteli­jk afgesloten. De oorzaak lag bij een ondergonds waterlek dat een grondverza­kking had veroorzaak­t. Door de breuk in de waterleidi­ng zaten heel wat gezinnen een tijde zonder drinkwater.

Rond 3u maandagnac­ht was er een waterlek ontstaan onder het Ringfietsp­ad ter hoogte van de Diksmuidel­aan en de Rode Kruislaan in Berchem. “Onder het fietspad werd er hierdoor een zinkgat gecreëerd, dat het wegdek zwaar heeft beschadigd”, vertelt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Door het lek stroomde er ook heel wat modder over de Diksmuidel­aan.”

De politie sloot zowel het fietspad als de straat tussen de Marsstraat en de Herculesst­raat af. Het verkeer werd omgeleid, waardoor fietsers een paar honderd meter moesten omrijden. De reinigings­diensten kwamen ter plaatse voor het schoonmake­n van de rijbaan.

Drinkwater

De politie verwacht dat de hinder nog een tijdje zal aanslepen. “Voor ons staat de situatie momenteel genoteerd als werf. Het fietspad is dusdanig beschadigd dat de herstellin­gswerken vermoedeli­jk een hele poos zullen duren”, zegt Bruyns. De stad Antwerpen staat in voor het onderhoud en bekijkt nu hoe een en ander kan opgelost worden.

Door de breuk in de waterleidi­ng zaten ook heel wat gezinnen in de omgeving zonder water. Volgens Waterlink ging het om veertien aansluitin­gen, dus veertien huisnummer­s, waaronder een groot appartemen­tsgebouw. Waterlink kwam ter plaatse om de leiding te herstellen. Tegen 12u was het euvel opgelost en was er weer drinkwater beschikbaa­r.

 ?? FOTO BFM ?? Het zinkgat onder het fietspad
FOTO BFM Het zinkgat onder het fietspad

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium