Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renovatie zwembad Park van Merksem ingepland voor 2023

-

Het zwembad Park van Merksem krijgt volgend jaar een grondige renovatie. Zowel de inkomzone als de zwemkuip zelf worden dan onder handen genomen. Het zwembad wordt hierdoor moderner en duurzamer. Er komt ook een overkapte fietsensta­lling.

Net zoals zwembad Ieperman in Wilrijk en zwembad Plantin Moretus krijgt ook het zwembad in Merksem een grondige renovatie. Die staat voorlopig gepland in de zomer van 2023, wanneer het zwembad niet wordt gebruikt door schoolkind­eren en het allemaal wat rustiger is.

In de zwemkuip wordt het beton hersteld. Dat is nodig om ze opnieuw volledig waterdicht te maken. Net zoals zwembad Ieperman schakelt het zwembad in Merksem ook over van een desinfecti­e met chloor naar zoutelektr­olyse. “De modernste zwembadtec­hnieken worden toegepast, met extra aandacht voor waterrecup­eratie”, zegt schepen van Sport Peter Wouters (N-VA).

Hedendaags­e noden

Verder wordt ook heel de inkomzone van het zwembad aangepakt en gemodernis­eerd en er is ook budget voor een overkapte fietsensta­lling. De exacte timing van de werkzaamhe­den wordt nog afgeklopt. “We willen zo snel mogelijk operatione­el zijn in het nieuwe schooljaar.”

De renovatie van het zwembad in Merksem kadert in een grootschal­ige moderniser­ingsoperat­ie van de stedelijke sportaccom­modaties. “Stapsgewij­s plukken we de vruchten van een ambitieus investerin­gsprogramm­a – ruim 66 miljoen euro deze legislatuu­r – voor kwalitatie­f hoogstaand­e en toegankeli­jke sportinfra­structuur, en evolueren we naar sporthalle­n en zwembaden die voldoen aan alle hedendaags­e noden en comfort. Dat zal dus ook gelden voor het zwembad Park van Merksem. Zo dragen we zorg voor ons stedelijk patrimoniu­m én voor onze sporters en zwemmers”, zegt Wouters.

Honden

Raadslid Sander Rottiers (Groen) stelde in de Merksemse districtsr­aad voor om in aanloop naar de tijdelijke sluiting enkele activiteit­en te organisere­n om zo het leed wat te verlichten. Zo vroeg hij om net zoals in Wilrijk in zwembad Ieperman op de laatste openingsda­g het water te ontchloren en die openingsda­g open te stellen aan honden om eens te komen zwemmen. Zijn vraag wordt onderzocht.

 ?? FOTO RR ?? De inkomzone en de badkuip van het zwembad Park van Merksem worden vernieuwd. Er komt ook een overkapte fietsensta­lling.
FOTO RR De inkomzone en de badkuip van het zwembad Park van Merksem worden vernieuwd. Er komt ook een overkapte fietsensta­lling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium