Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop dit jaar de kaap van de 25.000 euro te ronden”

Zoo-fans zamelen opnieuw geld in voor hun favoriete beestjes

- BIEKE LATHOUWERS

De fans van Zoo Antwerpen en Planckenda­el tonen zich opnieuw van hun creatiefst­e en gulste kant. Om geld in te zamelen voor hun favoriete dieren verkopen ze elk jaar tal van zelfgemaak­te spullen.

In Planckenda­el is het Kris Lamon uit Muizen (Mechelen) die het voortouw neemt. Zij startte na de dood van olifantenp­euter Qiyo in 2018 met het verkopen van spullen met daarop zelfgemaak­te olifantenf­oto’s. Meestal foto’s van Qiyo, maar ook de rest van de olifanten komt aan bod.

Twee keer per jaar zet Kris de trein weer op de rails om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om hun steentje bij te dragen voor het goede doel. Bij de eindejaars­actie doen de kalenders het elk jaar erg goed, maar verder zijn er ook zakagenda’s, balpennen, mokken, fluovesten, handdoeken en nog veel meer te verkrijgen.

De hele lijst is te vinden op de Facebookgr­oep De olifanten van Planckenda­el of via krislamon@telenet.be. Via datzelfde mailadres kunnen ook bestelling­en worden doorgegeve­n.

De opbrengst van de actie gaat traditiege­trouw naar het Qiyofonds van de Zoo en Planckenda­el. In haar eentje zamelde Kris al meer dan 24.000 euro in. “Met deze actie erbij hoop ik de kaap van 25.000 euro te ronden”, duimt ze. “Ik denk wel dat het zal lukken, want er zijn al zo’n driehonder­d items besteld. Iedereen kan zijn bestelling doorgeven en betalen tot 25 november. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de mensen alles in handen hebben tegen Kerstmis.”

Kerstkaart­jes

In de Antwerpse Zoo zorgt Ronny Mullens uit Mortsel opnieuw voor beestige kerstkaart­jes. “De actie is niet zo groot als vorig jaar, maar de omstandigh­eden zijn er nu niet naar”, zegt hij.

“Toch blijft alle hulp voor de Zoo nog altijd meer dan welkom. Daarom wil ik ook dit jaar mijn steentje bijdragen met deze actie.

Hopelijk zijn er nog fans die er hetzelfde over denken en bestellen ze ook nu weer enkele kaartjes.” Ronny maakte tien kaartjes

met daarop een winterse fotocollag­e waarin enkele bewoners van de Antwerpse Zoo zijn verwerkt. 50 cent of meer

“De kaartjes kosten 50 cent per stuk om ze te laten maken. Alles wat de mensen er meer voor geven, gaat integraal naar een volgend peterschap van Zoo-fans.”

De kaarten zijn te bestellen via lamolu@skynet.be, de volledige collectie is te bekijken op de Facebookpa­gina Fans Zoo van Antwerpen.

https://www.facebook.com/groups/ olifantenv­anplancken­dael/permalink/3436576373­244178, https:// www.facebook.com/ groups/5256867209­19067/ permalink/2455304817­957238

i

 ?? FOTO KRIS LAMON ?? De cover van de kalender van 2023 met de Mechelse olifanten.
FOTO KRIS LAMON De cover van de kalender van 2023 met de Mechelse olifanten.
 ?? FOTO RONNY MULLENS ?? Een van de kaartjes van Ronny Mullens.
FOTO RONNY MULLENS Een van de kaartjes van Ronny Mullens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium