Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De goedkoopst­e en duurste woningen staan hier zowat naast elkaar”

- JEF WIJCKMANS

“Zowat in elke gemeente van de Rupelstree­k en buurgemeen­ten waren immokantor­en actief, behalve in Rumst”, zegt Joeri Vermeulen (45). Samen met Christophe Costermans begon hij in 1998 als jonge makelaar in verkoop en verhuring van huizen en eigendomme­n onder de vleugels van Immo Casco. Zes jaar later gingen ze onder hun eigen bedrijfsna­am Leximmo voort. “Het potentieel hier is na al die jaren ook gebleken. We zijn ondertusse­n met vijf in ons team.”

Wat is de goedkoopst­e straat of wijk van de gemeente, en waarom?

“Dat zijn de niet-gerenoveer­de steenbakke­rswoningen in Terhagen. Het gebied naast de Kapelstraa­t met dan vooral het Molleveld en Vorft. Deze huisjes hebben wel alle nutsvoorzi­eningen, maar zijn oud en klein en hebben amper parkeergel­egenheid en open ruimte.”

Wat is de duurste straat of wijk van de gemeente, en waarom? “Procentuee­l is dat zeker de Predikhere­nveldenwij­k in Reet. De

oudste huizen werden eind jaren vijftig gebouwd en de laatste eind jaren zeventig door de firma Kleine Landeigend­om. Alle woningen hebben een identiek en eigen karakter. Het is er veilig, rustig en leuk voor gezinnen met kinderen. De wijk straalt een echt vakantiege­voel uit. De aankooppri­js voor een te renoveren woning bedraagt hier gemiddeld zo’n 350.000 à 400.000 euro.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt? “Vreemd genoeg is dat ook in

Terhagen. Naast die kleine huisjes bouwden de steenbakke­rsbazen er een kast van een huis. In de Kardinaal Cardijnstr­aat was zo’n monumentaa­l gebouw van de familie Lamberts. Het werd door de zaakvoerde­rs van de firma Carobati gekocht, gerenoveer­d en door ons vijf jaar geleden verkocht voor meer dan 1 miljoen euro. Het huis in de Kardinaal Cardijnstr­aat in deelgemeen­te Terhagen is het duurste dat vergelijkv­loerse kocht werd. Goedkoop en duur staan hier zowat naast elkaar.”

Welke soort woningen zijn het populairst?

“De meeste vragen krijgen we voor rijwoninge­n en halfopen bebouwinge­n. Het gaat om huizen met gemiddeld drie slaapkamer­s, garage en tuin. Ze kosten tussen de 250.000 en de 500.000 euro per woning, afhankelij­k van de staat en de grootte.”

Wat verwachten jullie van de huizenmark­t in 2023?

“Stabilitei­t. De kostprijs per huis of pand zal volgens ons niet echt meer stijgen zoals de laatste jaren, maar zeker ook niet dalen. Belgen zijn immers geboren met een baksteen in de maag. En een eigendom is en blijft nog altijd de beste investerin­g.”

 ?? FOTO RR ?? Het huis in de Kardinaal Cardijnstr­aat in deelgemeen­te Terhagen is het duurste dat verkocht werd.
FOTO RR Het huis in de Kardinaal Cardijnstr­aat in deelgemeen­te Terhagen is het duurste dat verkocht werd.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium