Gazet van Antwerpen Stad en Rand

NAINGGOLAN

- (pjc)

Nee, Paul Gheysens had gisteren geen lovende woorden voor Radja Nainggolan toen we hem contacteer­den. “Radja heeft zoveel talent, maar hij leeft niet als een sportman. Dat is heel jammer. Radja vindt geen balans, zijn focus ligt te weinig op het voetbal. We zien dat ook niet nu hij bij de B-kern zit. Hij zou er op een positieve manier kunnen tonen dat hij volledig gefocust is op voetbal, maar we zien het verschil niet.” “Radja zou bij de tweede ploeg kunnen tonen dat hij veel beter is, maar dat doet hij niet. We hadden red.) hem ook op non-actief kunnen zetten. We hadden gewoon gedacht dat hij deze ultieme kans zou grijpen.”

“Ik zou deze transfer niet opnieuw doen. Er is geen Met zo een vergoeding weet je toch dat je moet renderen? Maar dat doet Radja niet. Hij maakt het verschil niet. Het is een grote teleurstel­ling, ik had het graag anders gezien. Ik heb spijt van mijn investerin­g. Ik mis engagement bij Radja.”

“Ik ben er niet zo zwaar mee bezig of Radja al dan niet moet vertrekken. We wachten op zijn signaal. Er zal een oplossing moeten komen.”

“Ik ben er niet zo zwaar mee bezig of Radja al dan niet moet vertrekken. We wachten op zijn signaal. Er zal een oplossing moeten komen.”

Belgische normen waanzinnig­e financiële voorwaarde­n. Maar wie Radja binnenhaal­t, moet er zijn fratsen naast het veld bijnemen. Nog geen tien dagen na zijn voorstelli­ng ging de stervoetba­ller op de bon voor te snel en onder invloed rijden op de Rijnkaai, waarna zijn rijbewijs voor vier maanden effectief werd ingetrokke­n. En toen een deel van het stadiondak het begaf bij een van de vele herfststor­men, liet Nainggolan opnieuw van zich horen. “Ik moet zeggen dat hij

er een ‘goei’ dak heeft opgezet”, grapte de middenveld­er in een filmpje dat binnen de kleedkamer moest blijven. Een naïeve gedachte. De video vond haar weg naar buiten en dus ook naar de voorzitter. Die zweeg doelbewust, omdat hij van zijn miljoenena­ankoop op sportief vlak nog wat verwachtte.

Nieuwe concurrent

payback.

Paul Gheysens

(Paul Gheysens,

Tegen ex-club Beerschot kende Nainggolan zijn gloriemome­nt. Na een moeizame inloopperi­ode maakte uitgereken­d hij Antwerp ‘Ploeg van ‘t Stad’. Een kanonskoge­l van pure klasse. Nainggolan werd belangrijk­er, kreeg in de loop van het seizoen de aanvoerder­sband om de arm, maar schitteren als op het Kiel deed hij veel te zelden. Een excuus was zijn aanslepend­e enkelbless­ure, waardoor hij hoe langer hoe meer op halve kracht ging spelen.

Een operatie aan het einde van het vorige seizoen redde zijn zomervoorb­ereiding. Op stage in Oostenrijk werkte Nainggolan hard, soms met frisse tegenzin, aan zijn fysieke achterstan­d om er snel weer te staan. “Ik verkies een 4-3-3 met mezelf op de tien”, gooide hij zijn ambities op tafel. Hij maakte de fans geen blaasjes wijs, want Van Bommel posteerde hem met succes wat hoger op het veld. Als aanvallend­e middenveld­er hielp hij met twee goals en een assist zijn ploeg voorbij het Noorse Lillestrøm in de Conference League-voorrondes. Nainggolan piekte naar zijn beste vorm sinds zijn terugkeer naar België, maar kreeg tegelijk af te rekenen met een nieuwe concurrent, genaamd Jürgen Ekkelenkam­p. De Nederlands­e belofte-internatio­nal zette Nainggolan steeds meer onder druk en snoepte eind augustus tegen Union een eerste keer zijn basisplaat­s af. Radja zou nadien nog slechts twee keer de aftrap halen.

Op sportief vlak scheerde Nainggolan geen hoge toppen meer, waardoor de randverhal­en opnieuw de voorpagina’s haalden. Eerst was er het rijden zonder rijbewijs, vervolgens het vape-incident op Sclessin. Daarop verbande de club Nainggolan voor onbepaalde tijd naar de B-kern, waar hij dus nog altijd zit.

Of hij er nog wegraakt, zal de toekomst uitwijzen. Maar wat wel zeker is: de sterren staan na gisteren weer wat minder goed…

 ?? ??
 ?? ?? HUISANALIS­T
HUISANALIS­T

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium