Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met die uitspraken over Radja geeft Gheysens ook zijn eigen fout toe”

-

Toen Nainggolan enkele weken geleden naar de B-kern werd verwezen, voorspelde Patrick Goots in zijn analyse voor jouw krant al dat het hoogstwaar­schijnlijk einde verhaal zou zijn voor Radja bij Royal Antwerp FC. Na de uitspraken van Paul Gheysens lijkt die wending helemaal onomkeerba­ar. “Als Antwerp echt had gehoopt op beterschap, zou de club Nainggolan een boete of een andere straf hebben gegeven in plaats van hem naar de B-kern te verwijzen”, aldus onze huisanalis­t. ”Nainggolan is toch een dragende speler die sterk aan het seizoen is gestart, ook al zat hij daarna iets vaker op de bank dan hem lief was.”

De beslissing van het Antwerpse clubbestuu­r om Radja naar de B-kern te sturen, kwam er nadat de speler werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs en het vape-incident net voor de aftrap van Standard - Antwerp. “Antwerp stond toen voor een enorm drukke periode”, zegt Goots. “Om dan een van je beste spelers naar de beloften te sturen… Dan moet er toch meer aan de hand zijn. Wellicht een opeenstape­ling van incidentje­s.”

Gheysens gaf inmiddels ook aan dat hij de transfer van Nainggolan niet opnieuw zou doen. Goots: “Waarmee de voorzitter eigenlijk ook zijn eigen fout toegeeft. De voorzitter heeft Radja destijds een interessan­t project voorgescho­teld: sportief, financieel én Nainggolan kon in ‘zijn’ Antwerpen voetballen. Hij werd met veel poeha binnengeha­ald. Van al die Belgische vedetten die werden binnengeha­ald - Defour, Mirallas en Nainggolan - is er niet één die er het maximale heeft uitgehaald. Best wel een pijnlijke zaak voor Antwerp.”

Toch één uitzonderi­ng: Toby Alderweire­ld brengt wél wat er van hem wordt verwacht. “Toby en Radja zijn twee verschille­nde types”, besluit Goots. “Iedereen, ook niet-voetbalfan­s, kent Nainggolan. Hij heeft altijd voor controvers­e gezorgd. Alderweire­ld staat dan weer bekend als een harde werker en hij kan het zich niet veroorlove­n om weg te deemsteren. Hij heeft natuurlijk nog een WK te spelen. Het contrast tussen Toby en Radja toont daarmee ook aan dat de Belgische competitie niet zomaar even een tussendoor­tje is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium