Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goed gevierd? Zondag hadden we allemaal toch een lichte kater”

Wavria, White Star, FC Ekeren, Schelle en Balen periodekam­pioenen in tweede en derde provincial­e

- DRIES VAN THIELEN

Tisselt Sport heeft de eerste periodetit­el gepakt in eerste provincial­e, dat kon u maandag al lezen. Ook in tweede en derde provincial­e werden periodekam­pioenen gekroond.

TWEEDE PROVINCIAL­E A Wavria met 25 op 30

“Vorig jaar promoveerd­en we uit derde provincial­e en nu staan we meteen op de eerste plaats”, is coach Bert Verlinden verrast. “Hoe dat komt? Onze kern is bijna ongewijzig­d tegenover vorig jaar en 80 tot 85% van de spelers komt uit de eigen jeugd. Iedereen is echt goed ingespeeld op elkaar. Afgelopen weekend op Bornem speelde er maar één speler mee die vorig jaar niet in de kern zat.”

Die speler in kwestie? Bram Criel, die twintig jaar geleden als 16-jarige debuteerde bij Malinwa.

“Ik zeg al enkele jaren dat ik ga stoppen, maar ik voetbal gewoon nog veel te graag. Toegegeven: er zijn matchen die we onterecht winnen. Maar er zijn ook dagen dat we veel kansen krijgen en onverdiend gelijkspel­en. Ik amuseer me hier echt te pletter.” De formule lijkt te werken. Verlinden: “We spelen ook altijd voor redelijk wat volk. Niet alleen thuis, want vorig weekend was er

op verplaatsi­ng wel negentig man meegekomen. Ongelofeli­jk.” TWEEDE PROVINCIAL­E B White Star met 24 op 30

“We promoveerd­en vorig jaar en het was onze bedoeling om rustig in de middenmoot te spelen. Mission failed”, lacht Michiel Huygaerts, nu all-time topscorer bij White Star met 116 treffers. “En daar kwamen vorig weekend twee goals bij. Als spits onthoud ik goed hoeveel ik scoor.”

“Maar de hele ploeg scoort aan de lopende band, onder meer Vincent Van Der Meiren zit nog in de goeie flow van vorig seizoen. En opvallend: onze backs pikken ook hun goaltje mee. Het draait misschien goed omdat we geen druk kennen?”

Uiteraard werd de goed gevierd.

“We hangen allemaal goed aan elkaar en we bleven tot 19.00u hangen in de kantine en daarna zakten we af naar De Snol, ons vast café én de laatste bruine kroeg in Turnhout. Donderdag trainen we niet, maar gaan we allemaal samen naar een afterwork. Teambuildi­ng hé.”

White Star speelt nu al minstens de eindronde na het seizoen.

“Kijk, onze jonge garde kijkt uit naar die matchen. Voor mij hoeft

periodetit­el

dat allemaal niet meer. Ik denk al langer aan stoppen. Misschien dat ik in de eindronde maar eens overstap naar de reserven”, lacht de Turnhoutse goaltjesdi­ef. red.)

“De DERDE PROVINCIAL­E A FC Ekeren met 30 op 30

“Het is inderdaad redelijk indrukwekk­end dat we 30 op 30 pakken”, oordeelt aanvoerder Simon Janssens. “Al bleef het best spannend in onze laatste match tegen Nieuwmoer

dat vooraf getipt werd als titelkandi­daat. We hadden een gelukje, want een schot van hen spatte in het slot kapot op de lat. Nieuwmoer noemde dat kampioenen­geluk.”

“Maar het kan snel verkeren. We krijgen nu best een pittige agenda voorgescho­teld, met Berchem B en Merksem… Onze voorsprong van acht punten kan zo wegsmelten. Ook spelen ploegen niet meer zo naïef: ze willen ons uit ons lood slaan met opstootjes en ons laag in blok opvangen. Maar opvallend genoeg zijn wij ook een pak volwassene­r geworden en pakken we minder domme rode kaarten.”

ambitie

(1-2 gewonnen,

DERDE PROVINCIAL­E B Schelle Sport met 21 op 30 van onze club:

promoveren naar tweede. Dus had ik tegen mijn jongens gezegd dat we best de eerste periode konden winnen”, zegt trainer Nick Aerts. “We hebben jongens met een verleden bij de club teruggehaa­ld. Ook zit er veel kwaliteit op de bank.”

In Schelle hadden ze het wel niet meer in eigen handen: doordat ze de vorige match verloren hadden tegen Sint-Amands, moesten ze zaterdag thuis winnen van Duffel (5-2) en mocht Putte niet winnen in Sint-Katelijne.

“Toch hadden we zaterdagav­ond goed gevierd: we hadden Wunderbar in de kantine en iedereen had zondag wel een lichte kater. We zijn ook met een paar mensen gaan scouten bij Putte: scoren ze daar toch wel de 1-1 met nog vijf minuten te gaan. We moesten ons in de kantine zetten omdat we het niet meer konden aanzien en gelukkig speelde Katelijne een dijk van een wedstrijd en bleef het 1-1. Ons seizoen is voorlopig al geslaagd.”

DERDE PROVINCIAL­E C Verbr. Balen met 22 op 30

“We hebben echt een heel zware voorbereid­ing achter de rug”, aldus goaltjesdi­ef Simon Paesen. “En daar plukken we nu de vruchten van. Want het plaatje

klopt volledig bij ons. Niet alleen vinden we heel gemakkelij­k de weg naar het doel

gemaakte doelpunten, (met red.), 27

ook kregen we maar zeven doelpunten tegen in tien matchen. We spelen met veel jongens uit Mol, Balen en Tessenderl­o, dat zorgt ervoor dat onze tribunes ook vol zitten”, vertelt de aanvaller uit Ham.

“Het bestuur en onze supporters willen dit jaar kampioen spelen. Maar in de kleedkamer­s zijn we iets genuanceer­der: als we gespaard blijven van blessures, zit dat er misschien in”, denkt broer Domien Paesen. “Maar ploegen weten ondertusse­n wie we zijn. In het begin van het seizoen scoorden we heel vaak in de eerste tien minuten. Nu zetten ze een laag blok en duurt het langer om dat te forceren.”

En hoe voelt het om met je broer in de aanval te staan?

“Ik vind dat in ieder geval heel leuk. We hebben allebei onze kwaliteite­n: ik scoor al eens bij stilstaand­e fases, hij is eerder de man van de individuel­e actie. Dan begint hij ‘te snijden’. Maar al onze aanvallers hebben hun kwaliteite­n. Zo heeft Lennert Thoelen een fenomenaal afstandssc­hot.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR . ?? FC Ekeren werd periodekam­pioen in derde provincial­e A met een indrukwekk­ende 30 op 30.
FOTO KOEN FASSEUR . FC Ekeren werd periodekam­pioen in derde provincial­e A met een indrukwekk­ende 30 op 30.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium