Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Horecamate­riaal en souvenirs voor nostalgici vanaf 3 euro

Bekende brasserie ’t Boshuisje veilt inboedel van 140 kavels

- KRISTIN MATTHYSSEN

Zoals zaakvoerde­r Donald Michiels tien dagen geleden had aangekondi­gd, wordt de inboedel van ’t Boshuisje geveild via Hammertime. Je kunt een bod uitbrengen tot 22 november. Het gaat om 140 kavels, waaronder vooral horecamate­riaal, maar ook een antieke kast, al het tuinmeubil­air en de gouden kandelaart­jes.

De familie Michiels stopt na vijftig jaar met brasserie ’t Boshuisje. Donald Michiels legde eind vorige maand al uit waarom. De zoektocht naar goed personeel, de knip die de gemeente Zandhoven maakte aan de Boshuisbru­g waardoor veel klanten een heel stuk moeten stappen of omrijden en discussies met de eigenaar van het pand leidde tot de opzeg. De eigenaar van het boerderijt­je waar Hendrik Conscience het verhaal over de loteling hoorde vertellen, vond een koppel uit de buurt dat er opnieuw een horecazaak wil starten, maar dat deed geen overnamebo­d op de roerende goederen van de familie Michiels. Vandaar nu de veiling.

Het veilinghui­s verdeelde de inboedel over 140 kavels. Het gaat om heel veel horecamate­riaal, van friteuse over gasfornuis tot tosti-apparaat, snijmachin­e en profession­ele microgolfo­ven. Ook koelkasten en kassasyste­em zitten erbij.

Veilingkos­ten

Wie tuinmeubil­air zoekt, heeft veel keuze. De meeste biedingen starten vanaf 1 euro, maar er wordt ‘pas’ een minimumbod van 3 euro geacceptee­rd. Reken daar wel nog de veilingkos­ten bij.

Nostalgici die nog een souvenir op de kop willen tikken, kunnen bijvoorbee­ld een bod doen op het lot kaarsenhou­ders. De gouden kandelaart­jes met tafelkaars waren typisch in ’t Boshuisje. Ook de antieke kast en de wanddecora­tie met onder meer een oude foto van ’t Boshuisje worden geveild. Harry Michiels, de vader van Donald, nam op zomerse avonden weleens een gitaar ter hand. Ook de gitaren en muzikale decoratie worden in één lot geveild.

De Leuvense stoof is er niet bij. “Op zich was dit ook niet meer de originele stoof van Melle en Fons”, zegt Leo Cautereels, kersvers Zoersels ereburger en erevoorzit­ter van de Vrienden van het Zoerselbos. Het origineel interieur van de laatste bewoners die er ook een ‘drankgeleg­enheid’ uitbaatten wordt bewaard door de Vrienden van het Zoerselbos.

Normaal heropent ’t Boshuisje volgend jaar na een renovatie van onder meer dak en ramen.

Interesse? Hammertime.be, veiling nummer 2595: stopzettin­g brasserie “Boshuisje” snelveilin­g

i

 ?? FOTO HAMMERTIME ?? Het tuinmeubil­air van ’t Boshuisje staat ook te koop.
FOTO HAMMERTIME Het tuinmeubil­air van ’t Boshuisje staat ook te koop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium