Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hertebos en Thijm vallen in de smaak

Jonge horecakopp­els blij met erkenning

- JAN AUMAN

Het ene jonge stel met een glaasje bubbels en het andere met een keer zelf gezellig uit eten te gaan. Zo hebben Christine Mees en Tim Schoeters (Thijm) en Yasmine Bogaert en Yoshi Mariën (Hertebos) hun goede rapport van horeca-instituut Gault&Millau elk op hun manier gevierd.

Casello – in het centraal gelegen monumental­e pand Tollenberg – en Brabohoeve – tussen de tennisveld­en en maneges van de mondaine wijk Steynhoeve – bevestigen vlot hun status met een score van respectiev­elijk 13 en 14. Yasmine Bogaert (27) en Yoshi Marien (26) zullen zich hun uitstap naar Brussel, waar de nieuwe culinaire gids werd voorgestel­d, nog lang heugen. Met 14 op 20 kwam hun Hertebos in het groene ’s-Gravenweze­l tevoorschi­jn als één van de opvallende stijgers.

“We doen dit in de eerste plaats nog altijd voor onze klanten, maar zo’n erkenning doet natuurlijk deugd. We hebben het gevierd met een etentje bij onze vrienden en soulmates van Bistrot du Nord vlak bij het Sint-Jansplein in Antwerpen, goed voor 15,5 punten trouwens”, vertelt chef-kok Yoshi.

Bewust kleinschal­ig

Hertebos is met slechts twintig couverts wellicht het kleinste restaurant in de dikke horecagids.

“Begin volgend jaar finalisere­n we de renovatie van ons pand aan de Wijnegemst­eenweg, maar groter wordt het niet. We zweren heel bewust bij die kleinschal­igheid. Een warme huiselijk sfeer brengen staat naast de kwaliteit van onze gerechten dan ook voorop in onze aanpak”, licht Yoshi toe. “Sinds het vertrek van onze souschef Jeroen sta ik trouwens opnieuw alleen achter het fornuis, al kan ik sinds kort gelukkig wel rekenen op de zeer leergierig­e Michèle Verhulst. Ik ben blij dat de jury onze gerechten zoals

Yoshi Mariën

schartong en kingcrab weet te smaken, maar ook dat ze Hertebos omschrijft als een charmant adresje.”

Christine Mees (36) en Tim Schoeters (39) waren niet aanwezig op de proclamati­e, maar kijken er naar uit om het bordje met de niet onaardige score van 12 als fraaie binnenkome­r in de hitparade van Belgische restaurant­s uit te hangen. Een terechte bekroning na hun harde werk in Nonna in Wijnegem, de veilige ‘kantine’ van seniorenco­mplex Annonciade­n, die ze ruim twee jaar geleden inruilden voor een stap hogerop in de schaduw van de kerktoren van Schilde. In het pand waar de vrouw van sterrenche­f Wout Bru nog in de potten geroerd heeft, opende het koppel in de zomer van 2020 Thijm.

Oosters

“Stemmige brasserie in Schilde dorp met diverse kaart waaronder een aantal oosters geïnspiree­rde gerechten naast klassieker­s zoals gebakken en gestoomde dumplings en saté op houtskool. Chef Tim Schoeters verrast met een smaakvol vegetarisc­h gerecht waarin hij gele biet en wortel combineert met tal van Thaise condimente­n tot een spannend en evenwichti­g geheel. Verfijnde patisserie rond rabarber en yoghurt tot slot.”

De Gault&Millau-keurder van dienst had lekker gegeten voor een correcte prijs. Die oosterse elementen vind je in Thijm overigens wel vaker terug, met dank aan de Thaise roots van de moeder van de chef-kok. Dat het ook snor zat met de bediening, brengt de altijd goedgeluim­de Christine Mees ertoe om de onderschei­ding mee op te dragen aan Axl Werbrouck. De bescheiden zaalverant­woordelijk­e toont zich in deze sector atypisch loyaal en loopt zich nu al zes jaar de benen van onder het lijf voor de horecaonde­rnemers uit Schilde. Ook de onverzette­lijke keukenhulp Faik is gelukkig nog zo’n blijver.

Restaurant Casello

“Een warme huiselijk sfeer brengen staat naast de kwaliteit van onze gerechten voorop in onze aanpak.”

Hertebos, Wijnegemst­eenweg 132 in ‘s-Gravenweze­l

Brasserie Thijm, Kasteeldre­ef 2 in Schilde

ii

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Christine Mees met trouwe zaalverant­woordelijk­e Axl Werbrouck van de zopas met goede punten beloonde brasserie Thijm in hartje Schilde.
FOTO JAN AUMAN Christine Mees met trouwe zaalverant­woordelijk­e Axl Werbrouck van de zopas met goede punten beloonde brasserie Thijm in hartje Schilde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium