Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben geobsedeer­d door die wedstrijd”

Chérine Mroue (Antwerpen, 27)

-

Chérine omschrijft zichzelf als een enthousias­te spraakwate­rval. Vlaanderen leerde haar in 2017 kennen in Ze zat in het team van Alex Callier en schopte het tot in de liveshows. “Toen was ik kandidaat, nu presenteer ik me als artieste”, zegt ze.

The Voice.

“De voorbije jaren hield ik me bezig met songs schrijven, zowel in het Nederlands, Engels als Frans. Ik spreek die talen vlot; dat helpt als je je gevoelens op een poëtische manier wilt neerpennen.”

Vanwaar die talenknobb­el? “Ik ben Franstalig opgevoed. Mijn zus is zeven jaar ouder dan ik. Ze keek destijds naar Engelse series en haatte het om de ondertitel­s op te zetten. Als 7-jarig kind moest ik die taal dan maar leren begrijpen, maar ik kreeg ze snel onder de knie. Op mijn 10de las ik Harry Potter in het Engels, weliswaar met een woordenboe­k ernaast. Ook in mijn familie wordt er veel Engels gesproken. Dat is nu een ongelofeli­jk voordeel.”

Chérine groeide op in de Antwerpse rand: Hove, Edegem, Kontich. Maar de jongste jaren resideert ze in hartje Antwerpen. Ze heeft een diploma ‘social media en media entertainm­ent business’.

“Ik nam in 2019 en in 2022 deel aan de Franse versie van

De eerste keer zonder succes,

Voice.

The de tweede keer drukten alle coaches af en raakte ik tot in de battles. Ik droom ervan om door te breken in Frankrijk. Mocht ik daadwerkel­ijk naar het Songfestiv­al kunnen, dan zou dat een kans zijn om de Fransen met me te laten kennismake­n.”

“In elk geval vond ik tijdens

mijn liefde terug om zelf op het podium te staan. Ik ging in zee met producer Hans Francken om te ontdekken welke liedjes bij me passen. In een jaar tijd zijn er 200 songs gemaakt. Die hebben we gefilterd tot er voor Eurosong twee ultieme nummers overblijve­n waarmee ik echt mijn verhaal kan vertellen.”

Meedoen aan het Songfestiv­al is iets dat al lang op het dromenlijs­tje van de Antwerpse staat. “Ik ben geobsedeer­d door die wedstrijd. Op mijn 6de al zat ik voor tv mee te zingen.” Chérine denkt dat ze er ook mentaal klaar voor is. “Ik ben veranderd. Door zelf liedjes te schrijven en de juiste mensen rond me te verzamelen, heb ik een nieuwe zelfzekerh­eid gevonden. Dus geloof ik echt in mijn liedjes voor Liverpool.”

Voice France

The

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO VTM ?? The Voice van Vlaanderen.
FOTO VTM The Voice van Vlaanderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium