Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beurs pakt uit met straf handwerk en lekkernije­n

Fatimacent­er helpt slachtoffe­rs Thais sekstoeris­me

-

De Vriendenkr­ing Fatimacent­er vzw organiseer­t voor de 22ste keer een kerst- en geschenken­beurs op zaterdag 12 en zondag 13 november in de refter van het GO! Atheneum in Schilde. Naast ambachteli­jk handwerk uit Thailand kan je er ook Thaise maaltijden smullen. De opbrengste­n gaan naar een goed doel.

Vriendenkr­ing Fatimacent­er vzw werd gesticht door acht vrienden uit Schilde en legt zich toe op de opvang, verzorging en opleiding van slachtoffe­rs van mensenhand­el en van de excessen van de toeristisc­he industrie in Thailand. Hiervoor werkt de vriendenkr­ing zeer nauw samen met vijf Thaise centra die allen beheerd worden door Thaise Zusters van de Goede Herder.

Origineel handwerk

Komend weekend kan je aan de Hoevedreef 9 in het Atheneum de projecten komen steunen. Zoals steeds is er weer hoogkwalit­atief en origineel handwerk dat gemaakt werd binnen de door de

Vriendenkr­ing gesteunde projecten, van sprookjesv­ertelpoppe­n over educatief speelgoed tot unieke juwelen en wens- en kerstkaart­en, speciale kerstdecor­atie en leuke kinderkruk­jes.

De cafetaria tijdens de beurs biedt naast Thaise maaltijden ook Vlaamse en Thaise kleine snacks aan. Heel speciaal: dit jaar worden de Thaise maaltijden verzorgd door Chonticha en Alex van Yak-Thai. Dit Thais-Duits koppel uit de buurt van München laat zijn gasten kennismake­n met uitgelezen Thaise schotels op basis van originele Thaise recepten. Afhalen is ook mogelijk.

Projecten

De opbrengst van de beurs en de cafetaria wordt, zoals steeds, integraal terug geïnvestee­rd in de projecten. Meer info op

De Vriendenkr­ing Fatimacent­er heeft ook een online shop en een Facebookpa­gina. De kerst-en geschenken­beurs is open van 13 tot 17u op zaterdag, op zondag is dat van 10 tot 18u. www.fatimafair.be.

 ?? FOTO FATIMACENT­ER ?? Juwelen, speelgoed, tassen: alles is vervaardig­d door vrouwen binnen de projecten in Thailand die de Schildese vzw steunt.
FOTO FATIMACENT­ER Juwelen, speelgoed, tassen: alles is vervaardig­d door vrouwen binnen de projecten in Thailand die de Schildese vzw steunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium