Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club-trainer Carl Hoefkens over gelijkmake­r van Antwerp:

- (havg) (ybw, jve)

Club Brugge speelde dan wel gelijk tegen Antwerp, het bleef achter met de smaak van een nederlaag. “Het is belangrijk dat de spelers nu even niet aan voetbal denken”, aldus Carl Hoefkens.

“Voor mij was het de match die we wilden spelen”, aldus Club-coach Carl Hoefkens. “We wilden een nieuw elan vinden na een paar moeizame weken. Ik zag een ploeg die zich wilde tonen. Dat is zeker in de eerste helft goed gelukt. We zetten bij momenten echt goed druk en creëerden een paar goeie kansen. Helaas misten we soms wat efficiënti­e.”

“Antwerp ging alles of niks spelen. Op zich hadden we daar volgens mij weinig problemen mee. Maar uiteindeli­jk valt er toch nog een goal na een omschakeli­ngsmoment. Dat kan gebeuren. Al moest toen het moment van de ref nog komen. Die wilde zich graag profileren.”

Nog geen drie minuten na de aansluitin­gstreffer van de ingevallen Michael Frey ging invaller Christophe­r Scott naar de grond na contact met Brandon Mechele. Strafschop volgens Jonathan Lardot, niet volgens Hoefkens. “Nee, in geen honderd jaar”, vond de T1 van blauw-zwart. “Dat was toch heel duidelijk? Gek genoeg wordt de scheidsrec­hter daarna niet gecorrigee­rd door de VAR. Waarom niet? Dat hebben ze mij niet uitgelegd. Maar het is wel heel frustreren­d. Ik heb het hier heel moeilijk mee.”

Ook verdediger Brandon Mechele en doelman Simon Mignolet wisten niet waar ze het hadden. “Er was contact, maar dat gebeurt zo vaak in de zestien”, aldus Mechele. “Dan hadden wij ook een paar strafschop­pen moeten krijgen.”

Club Brugge trekt zo de WKbreak in met een tegenvalle­nde 5 op 12 en vermijdbaa­r puntenverl­ies in een topper. “Het resultaat is niet wat we wilden, maar het gevoel is niet zo negatief”, aldus nog Hoefkens, die ook alle WK-gangers succes heeft gewenst. “Voor de jongens die nu vakantie hebben, zullen de eerste dagen misschien niet top zijn. Maar ik hoop dat ze daarna even op adem kunnen komen.

Het is een ontzettend zwaar halfjaar geweest, met heel veel matchen. Daarom is het belangrijk om nu even niet te veel aan voetbal te denken en straks met een fris kopje terug te keren.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium