Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu gaan we vol voor de eerste 9 op 9”

- YannicK lambrecht

6 op 6, beter kon de terugronde niet beginnen voor Beerschot. Zaterdagav­ond zette Virton lang een muur op, tot Rigo zijn sloophamer bovenhaald­e met misschien wel het doelpunt van het weekend. Thorisson en Baeten diepten de score in een weergaloze tweede helft uit tot de ruimste competitie­zege van het seizoen: 3-0. “Die openingsgo­al heeft de ban gebroken.”

Déjà vu in het Olympisch Stadion. Dante Rigo plaatste de bal van net buiten het halve maantje perfect in de rechterkru­ising van het doel voor tribune 2. Zijn tweede van het seizoen, nadat hij tegen Lierse K. al eens bijna identiek dezelfde prachtgoal had gemaakt. De middenveld­er scoort niet vaak, maar als hij het doet, is het er wel ineens boenk op.

“Die kruising, dat is mijn favoriet hé”, lachte Rigo. “Het is misschien een beetje overdreven om het mijn specialite­it te noemen, maar ik heb wel altijd al een goeie trap gehad, ja. Dat doelpunt heeft volgens mij de ban gebroken. Nadien voetbalden we er makkelijke­r doorheen en al vrij snel konden we een tweede en zelfs derde keer scoren. Toen wisten we dat de overwinnin­g binnen was. Nu sta ik hier trouwens ook met een compleet ander gevoel. In die match tegen Lierse verloren we uiteindeli­jk nog met 2-3, hier was het de start van een belangrijk­e driepunter.”

Keerpunt

Nochtans voelde het halverwege nog niet als een makkelijke match voor Beerschot. Zeventig procent balbezit, dat wel, maar echte doelkansen? Dat waren dan toch eerder kansjes. Virton – met zijn drie (!) meegereisd­e supporters in het uitvak – liet begaan. Geduldig wachten tot Beerschot in de fout ging en dan snel counteren, dat was hun plan. Mabella en Aguemon versierden zo zelfs nog de beste kansen in de eerste helft, maar Lathouwers hield zijn clean sheet. Een deel van het publiek begon zelfs te fluiten bij het rustsignaa­l.

“Virton maakte het ons moeilijk”, merkte Rigo. “Er waren zo goed als geen openingen in de eerste helft, maar we voelden wel dat er vroeg of laat gaten zouden komen. Dan moesten we toeslaan.”

De 1-0 van Rigo bleek uiteindeli­jk het keerpunt. De Virtonese veer brak en dan was het vooral de vraag hoe groot de zege nog zou worden. Thorisson scoorde ijzig kalm de 2-0 in de rebound van een aanval die hij zelf had opgestart. Vieren deed hij met de duim in de mond: heel binnenkort wordt Thorisson voor de eerste keer vader. Bij de 3-0 hing de lat in zijn weg, maar was topschutte­r Baeten prima gevolgd om de eindscore vast te leggen. Drie gemaakt en nul tegen. Dat betekent voorlopig de ruimste competitie­zege van het seizoen.

Succesform­ule

Zo lijkt het erop dat Beerschot de succesform­ule eindelijk heeft gevonden. Coach Wieland koos nu al vier opeenvolge­nde competitie­matchen op rij voor dezelfde basiself, in de twee recentste liet die ploeg bij momenten ronduit indrukwekk­end voetbal zien en won het telkens oververdie­nd. Een onbetwistb­are 6 op 6 in de terugronde is het resultaat. Zaterdag wacht al een nieuwe thuiswedst­rijd tegen Club NXT. Het volgende slachtoffe­r?

“Dat is nu onze uitdaging”, zei Rigo nog. “We beseffen zelf ook wel dat we in de terugronde meer punten moeten pakken dan in de heenronde We zijn alleszins uitstekend begonnen en tegen Club NXT gaan we vol voor de eerste 9 op 9.” (17 op 33, red.).

 ?? FOTO BELGA ?? Dante Rigo juicht nadat hij met een prachtdoel­punt de ban heeft gebroken voor Beerschot.
FOTO BELGA Dante Rigo juicht nadat hij met een prachtdoel­punt de ban heeft gebroken voor Beerschot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium