Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe meer groen, hoe groter de huizen. En hoe hoger de prijzen”

- ERIK VANDEWALLE

Kapellen heeft grote villa’s, duurdere appartemen­ten, grote en minder grote vrije woningen tot en met iets oudere rijwoninge­n en kleinere flats. Diversitei­t troef dus, dat zien ook Tom Vlaeminck, An Ceusters en Kate Maes van Vastgoed 03.

Wat is de goedkoopst­e straat of wijk in de gemeente, en waarom?

Tom Vlaeminck: “je wil straten of wijken geen stempel geven. Wel is het zo dat bepaalde straten minder gegeerd zijn. In Kapellen denk ik bijvoorbee­ld aan Essenhout. Dat is een verbinding­sstraat tussen Hoevenen en het centrum. Wie verbinding­sstraat zegt, denkt meteen aan druk verkeer en dat is in Essenhout het geval. Parkeren is er niet evident en dat is een element waar toekomstig­e kopers op letten. In dezelfde straat is ook de brandweerk­azerne en dat zorgt voor extra (lawaai)hinder

Wat is de duurste straat of wijk, en waarom?

An Ceusters: “Kapellen is een erg groene gemeente. Hoe meer

groen, hoe groter de huizen. En de prijzen. In Kapellen behoren woningen in bepaalde wijken van Hoogboom tot het duurdere segment. Maar dat geldt evenzeer voor de grote villa’s in Kapellenbo­s. Ook de wijk De Sterre, vlak aan de grens met Brasschaat, telt heel wat woningen in het duurdere segment. De redenen zijn legio: veel groen, erg rustig en toch nabij het centrum

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

Kate Maes: “De duurste woningen die we hebben verkocht, staan in De Sterre. Een

van die villa’s stond amper één week te koop. De prijs van 650.000 euro bleek voor de kopers geen probleem. Maar ook in de Heidestati­estraat Noord en zijstraten haalden we al prijzen van boven het half miljoen.

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

Tom Vlaeminck: “Woningen in de prijsklass­e 250.000 tot ongeveer 400.000 euro zijn erg gegeerd en worden ook het vlugst verkocht. Er is dan vooral vraag naar huizen met een tuintje, appartemen­ten met een terras, beletagewo­ningen en laagbouwvi­lla’s. We hebben het dan over een grondopper­vlakte van om en bij de 500 vierkante meter.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in je gemeente in 2023?

“De tijd van de ‘zotte’ prijzen is voorbij. Ook de rentestijg­ingen spelen mee. (Jonge) kopers vrezen dat de rentes nog meer zullen stijgen en willen daarom nu kopen. Toch gaat het nu nog minder vlot dan voor de uitbraak van corona. Corona zorgde er wel voor dat de vraag naar woningen met een tuin sterk toenam. Wat ook hoe langer hoe meer meespeelt is de EPC-waarde van een huis. Zelfs op de huurmarkt stellen we dat vast.”

 ?? FOTO'S EVDW; KW ?? Tom Vlaeminck, An Ceusters en Kate Maes van Vastgoed 03. Inzet: villa met oprijlaan, een type woning waar je in Kapellen niet lang naar moet zoeken.
.
FOTO'S EVDW; KW Tom Vlaeminck, An Ceusters en Kate Maes van Vastgoed 03. Inzet: villa met oprijlaan, een type woning waar je in Kapellen niet lang naar moet zoeken. .
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium