Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier vind je soms nog een huisje onder 200.000 euro”

-

Deurne is ideaal om je eerste woning te vinden. Tegelijker­tijd vind je er prachtige herenhuize­n en authentiek­e woningen in een groene omgeving. Maar wat zijn nu de goedkoopst­e en duurste wijken? We vragen het aan Johan Dyck van Immo Dyck in Deurne.

Wat is de goedkoopst­e straat of wijk in Deurne en waarom?

“Ik vermoed dat momenteel de Ten Eekhovelei en de wijk errond de goedkoopst­e locatie is. Dat komt onder meer door de ingrijpend­e en langdurige werken aan het viaduct van Merksem en de grote hinder voor de omwonenden. De stad heeft hier al een project opgezet om huizen op te kopen van eigenaars die vrijwillig hun woning willen verkopen. Wanneer de werken afgerond zijn, kan deze buurt wel een boost verwachten.”

Wat is de duurste straat of wijk, en waarom? “De straten rond de parken en

vooral rond het Boekenberg­park en het Te Boelaerpar­k.

De duurste straat is de Gouverneur Holvoetlaa­n, omdat dat vrijwel de enige straat is waar open bebouwinge­n staan in Deurne. Ook de Joos Robijnslei behoort tot één van de duurste straten met zijn prachtige herenhuize­n.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“De duurste woning was geen huis maar een appartemen­t, een penthouse waar de kaap van 500.000 werd overschred­en.”

Welke zijn in de gemeente? soort woningen het populairst

“Deurne is een ideale buurt om je eerste woning te vinden. Zo zijn eenvoudige appartemen­ten en kleine huizen hier het populairst. Prijzen beginnen soms al van 140.000 voor een appartemen­t en voor een huisje kan je soms nog onder de 200.000 iets vinden.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in je gemeente in 2023?

“De huizenmark­t zal steeds goed blijven gaan. Er is meer vraag naar betaalbare woningen dan dat er aanbod is.”

“Appartemen­ten zullen wat langer te koop blijven staan vanwege het grotere aanbod. Voor luxevastgo­ed moet je steeds minder in de buurt zijn, stel ik vast. De huidige crisis moet nog écht doorbredan ken, vrees ik. De hoge energiepri­jzen, stijgende rentevoete­n en inflatie zullen de komende maanden het koopgedrag bepalen.”

 ?? FOTO'S ANTRESS, RR ?? De Ten Eekhovelei, waar je koopjes kan doen. Inzet: Johan Dyck en Martine Jacobs van Immo Dyck.
FOTO'S ANTRESS, RR De Ten Eekhovelei, waar je koopjes kan doen. Inzet: Johan Dyck en Martine Jacobs van Immo Dyck.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium