Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik dacht eerst dat de hoofdredac­teur reclame kwam maken”

Patrick (61) uit Ekeren wint 57.000 euro om zijn woondroom te kickstarte­n

- REBECCA VAN REMOORTERE

Patrick Laenen

“Mijn vrouw overleed iets meer dan tien jaar geleden. Ondertusse­n leerde ik iemand nieuw kennen en we willen gaan samenwonen.”

Patrick Laenen (61) uit Ekeren is de gelukkige winnaar van de wedstrijd van Gazet van Antwerpen.

Hij wint 57.000 euro als kickstart voor zijn woondroom. “Mijn vrouw is zo’n tien jaar geleden overleden. Ik heb nu een nieuwe relatie. We willen samen een nieuwe start maken.”

Omdat je om een huis of appartemen­t te kopen gemiddeld 57.000 euro op tafel moet kunnen leggen om te lenen bij de bank, organiseer­de Gazet van

Antwerpen een wedstrijd om iemand op weg te helpen met dat bedrag. Dat werd dus de 61-jarige Patrick Laenen uit Ekeren.

“Ik was al half vergeten dat ik had deelgenome­n”, vertelt Patrick nadat hij een cheque van 57.000 euro in handen heeft gekregen van GVA-hoofdredac­teur Frederik De Swaef. “Ik heb ook nog nooit in mijn leven iets gewonnen, dus ik had geen verwachtin­gen. Toen de hoofdredac­teur aan mijn deur stond, dacht ik dat het was om reclame te maken voor de krant.”

Patrick woont in een rijhuis in Ekeren. “Mijn dochter Eva (26) is aan het afstuderen en zoekt binnenkort een plekje voor zichzelf. Mijn zoon Tibo (23) studeert ook en blijft waarschijn­lijk ook geen jaren meer thuis wonen. Mijn vrouw overleed iets meer dan tien jaar geleden. Ondertusse­n leerde ik iemand nieuw kennen en we willen binnenkort gaan samenwonen. Daarom zijn we op zoek naar een huis waarmee we een nieuwe start kunnen maken. Liefst in de regio van Bonheiden.”

Alleenstaa­nde papa

Vroeger woonde het gezin van Patrick in Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht). “De kinderen gingen toen naar school in Ekeren. Toen mijn vrouw kwam te overlijden, verhuisden we naar Ekeren. Als alleenstaa­nde papa was het moeilijk om zo ver te wonen van de school van de kinderen. We verhuisden ook om dichter bij de grootouder­s te wonen.”

De centen zijn zeer welkom voor Patrick en zijn vriendin. “Het is niet evident om een woning te vinden vandaag. Huizen die instapklaa­r zijn, worden binnen de twee of drie dagen verkocht. Huizen waar nog werk aan is of een slechte EPC-waarde hebben, blijven wel langer op de markt. Ik ben 61 en heb in mijn leven al een huis verbouwd, daar begin ik niet meer aan. We zoeken zo veel mogelijk een instapklar­e woning. Die 57.000 euro kan nu wel helpen om toch nog een nieuwe keuken of badkamer te laten zetten als dat nodig is.”

Kinderen goede start geven

En als het koppel toch een woning vindt binnen het eigen budget, dan kunnen de centen alleen maar helpen om de kinderen een goede start te geven. “Mijn dochter zit in het laatste jaar van haar studies voor tandarts. Ze zit nog op kot, maar wil zo snel mogelijk gaan samenwonen met haar vriend. Mijn zoon wil na zijn studies een appartemen­t zoeken in het centrum van Antwerpen. Dat wordt niet simpel. Er zijn mensen die het met veel minder moeten doen dan wij, maar ook voor ons is het een moeilijke huizenmark­t. We zijn ongeloofli­jk blij met deze onverwacht­e extra.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Onze hoofdredac­teur Frederik De Swaef overhandig­t de cheque van 57.000 euro aan Patrick Laenen.
FOTO ROBIN FASSEUR Onze hoofdredac­teur Frederik De Swaef overhandig­t de cheque van 57.000 euro aan Patrick Laenen.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium