Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwbouwp­roject in voormalige supermarkt volgend jaar van start

- (jas)

De voormalige supermarkt Peeters-Govers op de Herentalse­baan in Deurne gaat midden volgend jaar tegen de vlakte. De omgevingsv­ergunning is binnen en de termijn waarbinnen bezwaren ingediend kunnen worden is voorbij. En dus staat er niets meer in de weg voor de bouw van 45 appartemen­ten, zes woningen en een publiek toegankeli­jk binnengebi­ed.

een periode van stilte is er opnieuw beweging in het nieuwbouwp­roject op de Herentalse

baan, op de locatie van de voormalige supermarkt Peeters-Govers in Deurne. Vorig jaar stond het project nog even ‘on hold’, nadat het Antwerpse stadsbestu­ur de vergunning­saanvraag had geweigerd, omdat er geen winkelruim­te was voorzien. De bouwheer stapte naar de provincie die uiteindeli­jk de vergunning wel toekende. De winkelruim­te op de gelijkvloe­rse verdieping, zoals het stadsbestu­ur vroeg, komt er dus niet.

Nu staat niets het project nog in de weg. “We hopen midden volNa gend jaar, ergens na Pasen, te kunnen starten”, zegt Laurent Bellis van architecte­nbureau Atrio nv. “Het dossier wordt nu aanbestedi­ngsklaar gemaakt. Aan de plannen is vrijwel niets gewijzigd, behalve dan dat we extra groen gaan voorzien in het binnengebi­ed.”

Eens de voormalige supermarkt van Peeters-Govers is afgebroken, kan er gestart worden met de bouw van 45 budgetvrie­ndelijke appartemen­ten en zes eengezinsw­oningen. De parking, achter de supermarkt, maakt ook deel uit van het project en wordt deels omgevormd tot een publiek toegankeli­jk binnengebi­ed.

Het pand op de Herentalse­baan staat al een lange tijd leeg. Supermarkt Peeters-Govers sloot op 31 oktober 2015 de deuren. Jan en Wim Peeters baten namens de Peeters-Goversgroe­p intussen verschille­nde Albert Heijn-winkels uit, waaronder die op Silsburg wat verderop. Intussenti­jd heeft het een tijdje onderdak geboden aan Lokaalmark­t, een versmarkt met lokale producten, maar dat initiatief stopte eerder dit jaar.

 ?? FOTO RR ?? De voormalige supermarkt Peeters-Govers op de Herentalse­baan in Deurne maakt volgend jaar plaats voor een nieuwbouwp­roject.
FOTO RR De voormalige supermarkt Peeters-Govers op de Herentalse­baan in Deurne maakt volgend jaar plaats voor een nieuwbouwp­roject.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium