Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Woningen in Frans Beirenslaa­n verkopen minder goed”

- FILIP SPOELDERS

Vastgoedma­kelaars Stephan Van Rooy en Maxime Strobbe brengen met hun team van ImmoBest meer dan dertig jaar aan ervaring naar Borsbeek. Ze geven hun kijk op de woningmark­t van de kleinste Antwerpse gemeente.

Wat is de goedkoopst­e straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“De huizen en appartemen­ten in de Frans Beirenslaa­n verkopen over het algemeen minder goed dan woningen die rustiger gelegen zijn. Dit is een drukke baan met veel verkeer, weinig parkeerpla­ats en dicht bij de luchthaven van Antwerpen. De combinatie van die elementen zorgt dat panden hier goedkoper verkocht worden dan elders in de gemeente.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom? “De meest gegeerde wijken in Borsbeek zijn de Rosekapell­ewijk

en de wijk rond het Floris Primspark. Dit zijn rustige wijken, met over het algemeen weinig passage, op wandelafst­and van een park, en toch centraal gelegen. De duurste eengezinsw­oningen situeren zich in de Vogelzang en Hulgenrode.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“In Borsbeek vind je veel bel-etages en appartemen­ten, dus vrijstaand­e woningen zijn zeer gegeerd. Het duurste huis dat ons kantoor verkocht heeft, is dan ook een vrijstaand­e woning. Het duurste pand dat ons kantoor ooit verkocht heeft, is een opbrengste­igendom met zes appartemen­ten, waar steeds zeer veel kandidaat-kopers op afkomen.”

Welk soort woningen zijn het populairst? “Tot voor kort waren appartemen­ten zeer populair in Borsbeek, maar na de coronacris­is

willen mensen liefst iets met een tuin. Eengezinsw­oningen met een volwaardig­e tuin en een garage blijven dus het populairst voorlopig.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in je gemeente in 2023? “Gezien de huidige energiecri­sis en de financieel moeilijke situatie

van meerdere mensen, het stijgen van de interesten, kunnen mogelijk de prijzen van bestaande woningen enigszins onder druk komen te staan. Mogelijk zal er tijdelijk minder vraag zijn aan koperszijd­e wat op termijn ook een effect zou kunnen hebben.”

 ?? FILIP SPOELDERS FOTO ?? Links: Wonen langs de drukke Frans Beirenslaa­n is niet zo populair.
Onder: Maxime Strobbe en Stephan Van Rooy geven hun visie op de Borsbeekse immomarkt.
FILIP SPOELDERS FOTO Links: Wonen langs de drukke Frans Beirenslaa­n is niet zo populair. Onder: Maxime Strobbe en Stephan Van Rooy geven hun visie op de Borsbeekse immomarkt.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium