Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Aert begint op 26 november in Kortrijk aan cross-seizoen

- GUY VAN DEN LANGENBERG­H

Wout van Aert kiest weldra opnieuw voor zijn oude liefde, de cyclocross. De drievoudig wereldkamp­ioen veldrijden keert terug in het veld in Kortrijk op 26 november en zal zich terdege voorbereid­en op het WK in Hoogerheid­e. door een drukke kerstperio­de met Gavere (WB, 26 december), Heusden-Zolder (SP, 27 december), Diegem (WB, 28 december) en Loenhout (Exact, 30 december).

Vorig jaar beperkte Van Aert zich na Nieuwjaar nog tot vier crossen, maar nu wil hij zich terdege voorbereid­en op het WK. Het programma voor begin 2023 staat nog niet volledig vast maar het ziet er naar alle waarschijn­lijkheid uit als volgt: Baal (1 januari) past niet in zijn programma, maar hij trekt wel naar Herentals (X20, 3 januari), Koksijde (X20, 5 januari), Gullegem (SP, 7 januari) en Zonhoven (WB, 8 januari). Een week later staat nog het BK in Lokeren op het programma, in Benidorm (WB, 22 januari) wil hij de laatste hand leggen aan de conditie richting het WK in Hoogerheid­e (2 februari), meteen het eindpunt van zijn crosswinte­r.

En Mathieu Van der Poel?

in het Spaanse Denia en vertrekt op maandag 5 december opnieuw naar de Spaanse zon voor een eerste ploegstage die duurt tot en met woensdag 14 december. Vermoedeli­jk werkt hij voor de eerste stage een tweetal wedstrijde­n af. Zo lijkt een terugkeer tijdens de WB-manche in het Nederlands­e Hulst (27 november) voor de hand te liggen. Nadien lijkt Boom (Superprest­ige, 3 december) een plausibele optie alvorens op stage te vertrekken. Welke wedstrijde­n hij na zijn stage inlast, is nog niet officieel geweten maar een intensief programma als voorbereid­ing op het WK in Hoogerheid­e staat met zekerheid op de planning. Van der Poel hoopt voor eigen volk voor de vijfde keer wereldkamp­ioen te worden. Wereldkamp­ioen Tom Pidcock beslist week per week, klinkt het bij Ineos Grenadiers, te beginnen volgend weekend en daarna al zeker Dublin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium