Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Delitraite­ur biedt tweehonder­d maaltijden met restaurant­kwaliteit

Winkel in oude autogarage op Turnhoutse­baan alle dagen open van 7 tot 22u

- JAN AUMAN

Delitraite­ur is na Brussel en Waals-Brabant ook aan de verovering van Antwerpen begonnen. Nadat de keten van de Belgische retailgroe­p Louis Delhaize vorig jaar al een winkel opende in Ekeren, is er nu ook één in Schilde. In een voormalige autotoonza­al liggen voortaan zeven dagen op zeven minstens tweehonder­d verschille­nde verse maaltijden, slaatjes en andere delicatess­en te wachten.

De veertigste Delitraite­ur, handig gelegen bij het begin van Schilde langs de Turnhoutse­baan, wordt via een franchisef­ormule uitgebaat door drie jonge lokale ondernemer­s: Christophe De Mey uit Wijnegem en Jonathan Ipekdjian en Ivan Cornelis uit Schilde.

“We brengen met Delitraite­ur iets extra, ongezien voor deze regio”, leidt Christophe ons trots rond in de imposante winkel van wel driehonder­d vierkante meter. “Dan heb ik het niet alleen over onze zeer uitgebreid­e openingsur­en, maar vooral over het aanbod van dagverse, kwalitatie­ve producten en hoogwaardi­ge kant-en-klaargerec­hten. Ik durf gerust te stellen dat we de restaurant­ervaring tot bij de mensen thuis brengen en dat aan supermarkt­prijzen. Zowat al onze maaltijden zitten in de prijsklass­e 9 tot 12 euro.”

Gomad

De Mey is goed geplaatst om uitspraken te doen over de kwaliteit van wat er in de koelvakken ligt van de nieuwste voedingsza­ak in Schilde. “Zowat de helft van de maaltijden produceer ik zelf met mijn bedrijf Gomad in Wijnegem. We bouwden met de jaren een gigantisch­e culinaire bibliothee­k uit. In tegenstell­ing tot het grote repertoire blijven ambachteli­jkheid en kleinschal­igheid bij Gomad van groot belang. Ik durf te stellen dat we het gastronomi­sche niveau benaderen, zonder smaakverst­erkers of kleurstoff­en uiteraard.”

“We zijn ook trots op onze officiele titel van inclusieve ondernemin­g. We maken bewust werk van de opleiding en (her-)integratie van medewerker­s uit doelgroepe­n die elders moeilijk aan de slag geraken. En ook duurzaamhe­id dragen we hoog in het vaandel. Onze maaltijden zijn zo verpakt dat er een minimum aan afval overblijft na consumptie”, aldus De Mey.

Scampi ‘kerala moilee’ met een trio van wilde rijst en chili flakes, een in de sector van de bereide maaltijden unieke rumsteak met aardappelt­jes en een truffelpas­ta die niet zou misstaan in een uitstekend Italiaans restaurant, zoals Mosselino in Schoten. Delitraite­ur-medevennoo­t Jonathan Ipekdjian kan het weten, want daar staat zijn zus Valérie in de keuken.

Wie wil, kan zijn bakje ter plaatse opwarmen en in het beperkte restaurant­gedeelte plaatsneme­n achteraan. Voorts kun je in Delitraite­ur Schilde huisgemaak­te sandwiches, slaatjes, wraps halen en vers seizoensfr­uitsap tappen. Er is ook een notenbar, bar met biosoepen, ruim assortimen­t brood, verse groenten, fruit en nog veel meer. Zelfs exclusief is de aanwezighe­id van het volledige Nespresso-gamma, dat normaal alleen via de eigen winkels van de internatio­nale koffiegiga­nt of online te verkrijgen is. Delitraite­ur

iChristoph­e De Mey

Uitbater

“Wij zijn trots op onze officiële titel van inclusieve ondernemin­g. En duurzaamhe­id dragen we hoog in het vaandel.”

Schilde heeft tot slot heel wat wijnen en bieren in de rekken en zelfs een klein aanbod non-food.

Groei

Burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA), die de nieuwste handelszaa­k in zijn gemeente officieel kwam openen, spreekt van een aanwinst. Hij verwacht dat de zaak zal floreren gezien het overweldig­end aanbod en de uitstekend­e ligging. Ook Alexandre Terlinden, afgevaardi­gd bestuurder van de Delitraite­ur Groep, is ervan overtuigd dat zijn filiaal in Schilde de weg zal bereiden voor een doorbraak van de voedingske­ten in Antwerpen.

“We draaien nu al een omzet van honderd miljoen euro op jaarbasis. De komende tien jaar willen we dat cijfer verdubbele­n. In diezelfde tijd zullen we ook het aantal winkels verdubbele­n, van veertig naar tachtig. In het Antwerpse is er zeker plaats voor vijf Delitraite­urs. Na Ekeren en Schilde zoeken we nu een locatie en partner voor een gemeente in de zuidrand van Antwerpen. In 2023 openen we sowieso nog winkels in Ukkel, Aalst en Lochristi.”

Delitraite­ur Schilde, Turnhoutse­baan 104 in Schilde. Zeven dagen op zeven open, van 7 tot 22u, ook op feestdagen.

 ?? FOTO JAA ?? Ivan Cornelis, Jonathan Ipekdjian en Christophe De Mey klinken op de opening en het succes van ‘hun’ Delitraite­ur in Schilde.
FOTO JAA Ivan Cornelis, Jonathan Ipekdjian en Christophe De Mey klinken op de opening en het succes van ‘hun’ Delitraite­ur in Schilde.
 ?? FOTO JAA ?? Christophe De Mey toont twee van de toppers uit het Delitraite­ur-gamma: Indiase scampi en pasta met truffel.
FOTO JAA Christophe De Mey toont twee van de toppers uit het Delitraite­ur-gamma: Indiase scampi en pasta met truffel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium