Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Taylor Swift grote winnaar op MTV Europe Music Awards

Harry Styles is verliezer van de avond

- (evdg)

Taylor Swift was zondagnach­t de grote winnaar op de MTV Europe Music Awards. Ze won vier prijzen, waaronder die van ‘Best Artist’ en ‘Best Pop’. De 32-jarige zangeres was overdonder­d en bedankte haar fans uitvoerig.

prijzen van de EMA’s werden deze keer uitgereikt in de Duitse stad Düsseldorf. Naar goede gewoonte werd het event bijgewoond door een rist sterren in extravagan­te outfits. Zo trok de Israëlisch­e popster Noa Kirel voor de gelegenhei­d een outfit aan met het hoofd van rapper Kanye West erop gedrukt. Een statement, na de heisa die recent is ontstaan rond de rapper en enkele antisemiti­sche uitlatinge­n. Toch was het onbetwistb­aar Taylor Swift die met de meeste aandacht ging lopen: de zangeres ging naar huis met vier awards.

Swift won met ‘Best Artist’ de belangrijk­ste prijs van de avond, maar won ook in de categorieë­n ‘Best Pop’, ‘Best Video’ en ‘Best Longform Video’. Die laatste kreeg ze door de video van

een kortfilm rond het gelijknami­ge nummer. “Er is geen enkel moment dat ik dit als vanzelfspr­ekend zal nemen”, zei ze in haar speech. “Ik hou zoveel van jullie. Ik kan niet geloven dat ik dit kan doen als job. Dat komt allemaal door jullie”

In de categorie ‘Best Rock’ viel de Britse band Muse in de prijzen. ‘Beste nieuwkomer’ was SevenDe

Well,

All Too teen, een K-pop boyband met niet zeventien maar dertien leden. Nicki Minaj kreeg net als vorig jaar de award voor ‘Best Hiphop’. Het Britse Gorillaz die voor ‘Best Alternativ­e Muziek’.

Harry Styles amper twee awards

van de avond bleek Harry Styles te zijn. Hij was maar liefst zeven keer genomineer­d, onder meer in de categorie ‘Best Song’ en ‘Best Pop’, maar kreeg maar twee awards. De categorieë­n ‘Best UK & Ireland Act’ en ‘Best Live’ waren voor hem.

Ook de Nederlands­e deejay Tiësto zag twee awards door de neus geboord. Zijn Franse concullega David Guetta ging naar huis met ‘Best Collaborat­ion’ en ‘Best Electronic’.

Verliezer

 ?? FOTO AFP ?? Taylor Swift.
FOTO AFP Taylor Swift.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium