Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chaotische eerste dag in Koeweit

- (ybw)

Van een chaotische persconfer­entie tot een veldbestor­mer tijdens de oefensessi­e. De Rode Duivels hebben er een chaotische eerste trainingsd­ag in het Midden-Oosten opzitten.

Hét moment van de dag: een Koeweitse fan die tijdens de training het oefenveld van de Rode Duivels bestormt, op zoek naar de handtekeni­ng van Kevin De Bruyne. “Ik ben een gigantisch­e fan van Manchester City én KDB”, zou hij enkele minuten later uitleggen voor het oog van de Belgische media. T2 Thomas Vermaelen bewees gelukkig dat hij nog steeds over een goeie tackle beschikt en versperde de snoodaard net op tijd de weg. Een handtekeni­ng van Thierry Henry op zijn Rode Duivels-shirt, gescoord vóór de training, kreeg de man wel mee naar huis.

In alle ernst: een ‘fan’ die zomaar het veld kan oplopen bij een ploeg die in volle WK-voorbereid­ing zit, daarbij kunnen vragen worden gesteld. Wat als de man slechtere bedoelinge­n had? Het contrast met de manier waarop de spelers dinsdag bij hun vertrek naar Koeweit hermetisch van de meereizend­e pers werden afgescherm­d, kon amper groter zijn. Wees maar zeker dat de beveiligin­g rond het oefenveld van de Duivels vandaag stevig zal worden aangescher­pt.

De belangstel­ling van de was gisteren opvallend groot. Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Thibaut Courtois waren niet geheel verrassend de spelers die het luidst werden toegeroepe­n toen ze het veld betraden. Romelu Lukaku – de enige veldspeler die in het kwartiertj­e dat pers en publiek mochten meepikken niet op het oefenveld verscheen – werd gemist. Ook op de persconfer­entie voor de training waren veel lokale en Egyptische journalist­en aanwezig. Zo veel dat Leandro Trossard tussen het locals

Arabische geroezemoe­s door nog amper te verstaan was.

Perschef Stefan Van Loock moest de meute meermaals tot stilte aanmanen. “Als jullie niet stil kunnen zijn terwijl de spelers spreken, zullen er ook geen vragen meer gesteld mogen worden”, klonk het kordaat. Waarop de lokale journalist­en meteen een toontje lager zongen, om daarna dan toch nog een vraag te mogen stellen. “Is dit de laatste kans voor België om wereldkamp­ioen te worden?”, klonk het niet meteen bijster origineel. “Nee, hoor”, reageerde Trossard in de hem kenmerkend­e rust. Dat zijn kalmte voor de Koeweitse fans en journalist­en inspireren­d moge werken.

zou perfect een titel van het Echt Antwaarps Teater kunnen zijn, maar valt in volle WKvoorbere­iding toch eerder te vermijden. Martinez zal blij zijn als hij morgen in het Qatarese Hilton Salwa Beach Resort zit. laweit in Koeweit

Veel

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Hét beeld van de eerste trainingsd­ag van de Rode Duivels in Koeweit: een plaatselij­ke fan die, op zoek naar een handtekeni­ng, het trainingsv­eld oploopt en - dankzij een attente Thomas Vermaelen wordt onderschep­t. “Ik ben een grote fan van Kevin De Bruyne”, vertelde hij voor de tv-camera.
FOTO PHOTO NEWS Hét beeld van de eerste trainingsd­ag van de Rode Duivels in Koeweit: een plaatselij­ke fan die, op zoek naar een handtekeni­ng, het trainingsv­eld oploopt en - dankzij een attente Thomas Vermaelen wordt onderschep­t. “Ik ben een grote fan van Kevin De Bruyne”, vertelde hij voor de tv-camera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium