Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen signalen uitsturen, maar boycot is niet aan de orde”

Antwerpse voetbalfan­s maken zich op voor trip naar WK in Qatar

-

De Antwerpse supporters­club Devils 2 Galaxy reist zondagavon­d met 75 enthousias­telingen af naar het wereldkamp­ioenschap voetbal in Qatar. De fans wonen er de komende tweeënhalv­e week niet alleen alle groepsweds­trijden bij, maar trekken er tussendoor ook op uit in het Midden-Oosten. Hoewel het sportieve enthousias­me groot is, beseffen supporters Paul Van den Brande en Dimitri Ramondino dat niet alles koosjer is verlopen in het gastland. “Maar niet gaan supportere­n, is een brug te ver.”

“Zondagavon­d nemen we met 75 supporters de vlieger richting Dubai, wat prijs-kwaliteit interessan­ter is dan een verblijf in Qatar. Op wedstrijdd­agen reizen we op en af naar het stadion, wat nog steeds goedkoper is dan een verblijf in het gastland. Tussendoor ontdekken we Dubai en maken we uitjes naar Oman en Abu Dhabi”, vertelt Dimitri Ramondino, die de operatione­le kant van de reis voor zijn rekening nam.

De zaakvoerde­r van reisbureau Travel 2 Galaxy steekt sinds het WK in Brazilië in 2014 de tripjes naar grote toernooien in elkaar. Dat doet hij samen met Michael Vanderstee­n van de Limburgse supporters­club De Bemvoort. “De helft van de Belgische fans reist met ons mee”, zegt Ramondino. “Na de groepsfase keert ongeveer de helft terug. 32 diehards blijven tot het toernooi van de Duivels erop zit.”

“Net zoals elk ander land hebben we van de FIFA tickets gekregen tot de finale. Als we er pakweg in de kwartfinal­e uitvliegen, betaalt de wereldvoet­balbond de tickets voor de halve finale en de finale terug. Maar laten we hopen dat het niet nodig zal zijn. Sommige fans blijven trouwens sowieso vier weken in het Midden-Oosten, ongeacht de prestaties van Lukaku en co”, legt Ramondino uit.

Een van hen is Paul Van den Brande, die sinds het WK in 2014 negentig procent van de uitwed

Paul Van den Brande

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Dimitri Ramondino en Paul Van den Brande zijn helemaal klaar voor het WK in Qatar.
FOTO DIRK KERSTENS Dimitri Ramondino en Paul Van den Brande zijn helemaal klaar voor het WK in Qatar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium