Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Districten steken lichtjes aan

- (jas)

Sinterklaa­s is al in ’t land en dus kan ook de kerstverli­chting niet achterblij­ven. In Antwerpen en districten gaat daarom de kerstverli­chting de komende weken al aan. Energiezui­nige kerstverli­chting weliswaar.

In het district zal dit jaar in heel wat straten de kerstverli­chting branden vanaf 20 november, onder meer in de Kasteelple­instraat, Anselmostr­aat, Kloosterst­raat, Sint-Jansvliet, Steenhouwe­rsvest, Kammenstra­at, Schuttersh­ofstraat, Huidevette­rsstraat en Leopoldstr­aat.

In zal er kerst- en sfeerverli­chting branden op verschille­nde locaties. In de winkelstra­ten Turnhoutse­baan, Gallifortl­ei en Herentalse­baan wordt die ontstoken op zaterdag 26 november.

De kerst- en sfeerverli­chting aan de bomen aan het districtsh­uis van Deurne en op het Wim Saerensple­in brandt vanaf 14 december. Wanneer de Sint opnieuw naar Spanje vertrekt, hangt het districtsb­estuur van de kerstverli­chting op. Deze hangt in de Kloosterst­raat, Alfons Jeurissens­traat, Driehoekst­raat, Dorpstraat en Markt.

Vanaf 7 december gaan de lichtjes aan in verschille­nde

straten. Zo word je op de Bredabaan ondergedom­peld in de feeërieke sfeer van meer dan tachtig verlichte bomen. Ook in de Lambrechts­hoekenlaan, op het Kroonplein, Sint-Franciscus­plein en Victor Roosensple­in zorgen verlichte bomen en overspanni­ngen voor gezellighe­id.

iDeurne

Bist

Antwerpen

www.antwerpen.be

Ekeren

Merksemse

Naar jaarlijkse gewoonte de bomen op het centrumple­in Bist en het districtsh­uis tijdens de eindejaars­periode verlicht door duizenden lampjes. De lichtjes gaan aan vanaf 20 november. Winkel-wandelcent­rum Kern en de winkelstra­ten Heistraat en Jules Moretuslei zullen ook baden in een zee van lampjes.

Ook in en en in zal de kerstverli­chting ontstoken.

worden

Wilrijkse

Berchem Hoboken Berendrech­t-Zandvliet-Lillo

worden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium