Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ervaren Bram heropent horecazaak Monida

Ondernemer baat intussen vijf zaken uit

-

In september ging bistrocrèm­erie en bakkerij Monida dicht, omdat de familiezaa­k na meer dan 80 jaar geen opvolger had. Nieuwe eigenaar Bram Gilens heropent de zaak op vrijdag 18 november.

Met de overname van bistro-crèmerie en bakkerij Monida bezit ondernemer Bram Gilens (44) vijf zaken. Hij baat ook de Heihoeve aan de parking van Grenspark Kalmthouts­e Heide, de Bosrust in Essen-Horendonk en Royal Café in station Antwerpen-Centraal uit. Een man met heel wat ervaring in de horeca dus: “Veerle De Jong die Monida tot enkele maanden geleden uitbaatte, wilde niet dat de zaak zou veranderen in bijvoorbee­ld een pita- of pizzatent. Er hing te veel geschieden­is vast aan de bekende crèmerie. Ze nam contact op en al vlug kwamen we tot een akkoord”, legt Bram Gilens uit.

Gust Buyens was de oudste zoon uit een bakkersfam­ilie in Nieuwmoer en begon in 1936 samen met zijn vrouw Liza een eigen zaak op de hoek van de Sint-Jozeflaan en de Max Temmermanl­aan. De namen van zijn drie dochters Monique, Frieda en Nicole inspireerd­en hem voor de naam van zijn nieuwe zaak. Gust en Liza openden een bakkerij en later ook een crèmerie. Al gauw was de ijscrème bekend in de regio.

Bram Gilens weet dat je een vaste waarde als Monida niet moet veranderen in een zaak met andere uitstralin­g en invulling: “We hebben het interieur opgefrist en hier en daar zijn wel structurel­e aanpassing­en gebeurd. Op de plaats waar tot voor kort het brood werd gebakken, installeer­den we een nieuwe keuken. Dat wordt vanaf nu het terrein van chef-kok Ulla Van Daele, die jarenlang aan de slag was in het Strijbosho­f in Kalmthout. Als bistro blijven we de kaart trekken van de Belgische klassieker­s. Witloof in de oven, beuling met kriekjes, croques in de pan gebakken, stoofvlees en vol-au-vent staan zeker op de vernieuwde kaart. Bakkerij Monida opent 9 december opnieuw de deuren. Het brood wordt niet meer ter plekke gebakken, wel aangelever­d.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Monida heropent met onder meer een vernieuwd terras.
FOTO KOEN FASSEUR Monida heropent met onder meer een vernieuwd terras.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium