Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste kans voor Eden Hazard

- (lvdw)

Een uur krijgt Eden Hazard vandaag, in de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Egypte. Zestig minuten om alle sceptici te overtuigen dat hij het nog kan. Om te tonen dat hij zijn plaats in de basiself van de Rode Duivels nog waard is. De twijfels zijn veel te groot geworden voor iemand met zijn status. Bondscoach Roberto Martinez roeit tegen de stroom in en doet er alles aan om te geloven in zijn kapitein, maar ooit stopt het natuurlijk. En dat zou vandaag kunnen zijn. Als Eden weer niet ‘levert’, om de terminolog­ie van de Nederlands­e bondscoach Louis van Gaal te gebruiken.

We volgen Martinez wel, want de beste Eden Hazard is nog altijd beter dan de beste Leandro Trossard - zijn gedoodverf­de vervanger, maar vandaag niet inzetbaar. Maar zien we de beste Hazard ooit nog terug? De statistiek­en spreken tegen hem. De laatste 3,5 jaar speelde hij welgeteld vier volledige wedstrijde­n bij Real Madrid en drie bij de

Rode Duivels. Geplaagd door blessures en allerlei ongemakken. Maar nu is hij fit en toch komt hij in Madrid nauwelijks van de bank.

Als hij dan mag meedoen, geraakt hij niet los van zijn ondergrens.

Eden Hazard heeft beloofd op het WK te ontploffen. De kans dat de op één na beste speler van het WK 2018 nog een glansrijk toernooi zal spelen, is klein. Maar hij moet nog in staat zijn om voor glanzende momenten te zorgen. Momenten die nodig zijn om een wedstrijd open te breken. Zelfs op het allerhoogs­te niveau. Met alle ogen op hem gericht. Het hoeft niet zo fenomenaal te zijn als op het WK 2018 tegen Brazilië. Maar die beslissend­e momenten… de Rode Duivels gaan ze nodig hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium