Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weerlegt kritiek op Duivelse verdedigin­g:

- (ybw)

Toby Alderweire­ld maakte afgelopen zomer de overstap naar de Jupiler Pro League en dat heeft de verdediger zich allesbehal­ve beklaagd. “Ik begin met heel veel zelfvertro­uwen aan dit WK”, aldus de 33-jarige sterkhoude­r van Antwerp FC.

Toby Alderweire­ld heeft zich zijn transfer naar de Jupiler Pro League nog niet beklaagd. “Als je voor Antwerp kan spelen, is dat altijd een goeie beslissing, toch?”, grijnsde hij. De kathedraal op zijn arm lachte mee. “Ik heb elke minuut kunnen spelen, daar ben ik blij mee. Ik ben topfit. Ik begin met veel zelfvertro­uwen aan dit toernooi.”

Minder zijn maatje Jan Vertonghen, die nog steeds met een kuitblessu­re sukkelt. “Zij staat van dienst zegt genoeg: het is altijd beter om met dan zonder hem te spelen. Maar er staan jonge gasten klaar om hem te vervangen fit is indien nodig. Ik ken Jan vrij goed. Ik ben geen dokter, maar mijn gevoel is dat het wel goed komt met hem.” Alderweire­ld reageerde ook nog even op de kritiek op de Belgische verdedigin­g, die de laatste jaren steeds luider is beginnen te klinken. “Brandhout om het vuur aan te wakkeren”, noemt hij het. “Maar we hebben de voorbije jaren al laten zien dat we er staan. Ik denk dan aan de matchen tegen Brazilië en Portugal. Ik voel me alleszins heel goed in mijn nieuwe centrale rol. Naar mijn gevoel kan ik de ploeg daar het meeste helpen. Mijn ervaring helpt daar.” “Dit wordt mijn vijfde groot toernooi. Vroeger had je zenuwen, nu is er alleen goesting. Wat ik heb geleerd, is dat je kan groeien in een toernooi. We beginnen niet als topfavorie­t, maar misschien ligt de rol van underdog ons nog beter.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium