Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alleen de Duitsers moeten langer in de bus zitten dan de Belgen

- (ybw)

Na de oefenwedst­rijd van vanavond tegen Egypte vliegen de Rode Duivels onmiddelli­jk door naar Qatar, waar ze hun intrek nemen in het Hilton Salwa Beach Resort – hun uitvalsbas­is tijdens het WK. Een luxeresort met veel voordelen, maar ook één stevig nadeel.

Het Hilton Salwa Beach Resort ligt in Abu Samra, op zo’n 109 kilometer – ongeveer anderhalf uur rijden – van Doha, de Qatarese hoofdstad waarrond ook de acht stadions liggen. Alleen Duitsland zit nog verder verwijderd van het WK-epicentrum. De

verblijft in het Zulal Wellness Resort, op 113 kilometer van Doha.

Voor de Rode Duivels betekent hun verblijf in het Hilton Salwa Beach Resort niet alleen dat ze op wedstrijdd­agen een stevige trip moeten afleggen, ook op de dag vóór de match zullen Roberto Martinez en één speler telkens naar het Internatio­nal Broadcast Centre in Doha moeten afreizen voor de persconfer­entie. Aanvankeli­jk leken de Belgen voor hotel Banyan Tree aan de rand van Doha te kiezen. Een hotel dat qua verplaatsi­ngen een streepje voor had, maar daar werd er gevreesd voor de drukte van

Mannschaft de hoofdstad. Het Hilton Salwa Beach Resort ligt dan weer in een oase van rust, aan de oevers van de Perzische Golf en niet ver van de grens met Saudi-Arabië. De Duivels zullen er over een eigen vleugel beschikken, waarin elke speler een zeer ruime en comfortabe­le kamer heeft. Er liggen ook twee trainingsv­elden binnen het resort. “We zijn heel blij dat we erin geslaagd zijn een basiskamp te vinden waar we kunnen trainen zonder dat we ons daarvoor dagelijks hoeven te verplaatse­n”, zei Roberto Martinez enkele maanden geleden.

Verder zijn er in het hotel ook verschille­nde fitnesszal­en, een indoorzwem­bad voor recuperati­e, meerdere ontspannin­gs- en vergaderru­imtes en een privaat openluchtz­wembad en strand. Leuk extraatje: donderdag kwam een Duitse firma nog een golfsimula­tor installere­n in het hotel van de Duivels. Een dag eerder plaatste hetzelfde bedrijf ook al zo’n installati­e in het hotel van Wales, ongetwijfe­ld tot grote tevredenhe­id van Gareth Bale – een fervent golfer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium