Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onze huisanalis­t Patrick Goots en Dave Peters duiken de komende maand de studio in om voor Gazet van Antwerpen hun eigenzinni­ge WK-podcast in te blikken “België wordt los wereldkamp­ioen”

-

Ook Dave Peters (46) en onze huisanalis­t Patrick Goots (56) volgen de komende maand het WK in Qatar voor jouw krant. Verwacht van hen geen tactische analyses of voetbaltec­hnische discussies, wel een pittige WK-podcast boordevol anekdotes en de nodige humor. De eerste aflevering kan je dit weekend al bekijken en beluistere­n.

Op de website van Gazet van Antwerpen. En in onze app uiteraard.

Heren, vertel: wat gaan jullie tijdens het WK precies doen voor Gazet van Antwerpen?

“Twee keer per week duiken we de studio in. We nemen dan telkens een video op, die ook als podcast zal verschijne­n. Wat Patrick en ik daarin zullen bespreken? De randzaken die ons zijn opgevallen tijdens het WK voetbal. In mijn hoofd knettert het altijd tijdens zo een toernooi. De strafste anekdotes schieten dan door mijn koker. Dan maak ik van Akram Afif van Qatar

een sprong naar Jules, de linksback van de miniemen van Dessel Sport. Of toch zoiets

Pat, jij hebt dat ook, hè?”

“Zeker weten! Bij die openingsma­tch tussen Qatar en Ecuador denk ik bijvoorbee­ld spontaan aan Yasser Hussain, een Qatarese ex-ploegmaat bij Antwerp. Ik heb nog regelmatig contact met hem. En ik moet dan ook automatisc­h terugdenke­n aan een stage met Antwerp in Qatar. Dat is intussen bijna 20 jaar geleden. De makelaar van Hussain had die stage geregeld. Hussain had het jaar voordien met zijn Qatarese club de ‘Beker van de Prins’ gewonnen en alle spelers die daarbij waren, kregen toen een auto cadeau. Ze zijn die van Hussain komen overhandig­en aan ons hotel. Dat was de grootste Nissan die ik ooit heb gezien. Een slee met geblindeer­de ramen, niet normaal.”

“Werd tijdens die stage een andere ploegmaat van jou niet bijna de bak ingedraaid?”

“Moet ik dat vertellen? Ach, ik zal hem niet bij naam noemen. Tijdens een vrije dag trok een ploegmaat in een shoppingce­nter in Doha zijn trainingsb­roek uit. Een mopje, maar daar stonden in die landen toen nog zware celstraffe­n op. Voor hetzelfde geld zat hij daar nu nog steeds in de bak.”

“Dát soort verhalen en anekdotes dus.

Die gaan we twee keer per week inblikken en op de lezers en surfers van Gazet van Antwerpen afvuren.”

Peters: red.)

Goots:

Peters:

Goots: (lacht)

Peters: (een ex-speler van Eupen, (overmorgen, red.) (lacht).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium