Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verkavelin­gen zoals de Tolhuisstr­aat zijn nog steeds erg gegeerd”

- BART ROGGEMAN

Met bijna 8.700 inwoners op een oppervlakt­e van 7,8 vierkante kilometer en gelegen aan de Schelde en Rupel, heeft Schelle nog altijd een landelijk karakter. Dat vertaalt zich ook in het type van woningen dat het meest gegeerd is. Louise Scholiers van vastgoedka­ntoor Arcasa uit Schelle licht toe.

Wat is de goedkoopst­e straat/ wijk in de gemeente, en waarom?

“Door zijn centrale ligging en landelijk karakter heeft Schelle geen specifieke goedkopere straten of wijken. Hier moeten we eerder gaan kijken naar individuel­e woningen in het centrum van de gemeente zonder tuin of slechts een kleine koer of servitudew­eg.”

“Kopers zijn immers gesteld op hun privacy waardoor de prijs van deze woningen onder druk komt te staan. Anderzijds zien we een nieuwe trend bij jongeren die gemeenscha­ppelijke tuinen opzoeken als compensati­e voor een kleine stadstuin.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“De bestaande verkavelin­gen zoals Paepevelde­n en Tolhuisstr­aat zijn nog steeds gegeerde locaties. Vaak zijn mensen op zoek naar een open of halfopen bebouwing, in een wijk met geen doorgaand verkeer of een doodlopend­e straat en percelen tussen de 650 en 1.000 vierkante meter. Daarnaast krijgen sommige buurten een nieuwe bestemming zoals de oude Coeck-site aan de Provincial­e Steenweg. Nieuwbouwa­ppartement­en en woningen alsook De Schellebel geven deze locatie een nieuw elan.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Het duurste huis was een nieuwbouwv­illa op 1.200 vierkante meter voor een bedrag van 950.000 euro in een van de hogerverno­emde verkavelin­gen.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente ?

“De woningen die het meeste in trek zijn, zijn woningen die inzake EPC een A of B label hebben, over een conforme elektricit­eitskeurin­g beschikken en waaraan al belangrijk­e renovatiew­erken zijn uitgevoerd. De verkoop van nieuwbouw zit ook in de lift en zeker wanneer het project is uitgerust met de hedendaags­e energienor­men zoals warmtepomp­en en zonnepanel­en en verkocht kan worden met 6% btw.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in 2023?

“De evolutie van de

zal vooral afhankelij­k zijn van de evolutie van de kredietsti­jgingen en de al dan niet bijkomende energienor­men. In 2023 worden in Schelle enkele interessan­te inbreiding­sprojecten gelanceerd, die voldoen aan de huidige energienor­men.” red.)

vastgoedma­rkt

(prijzen, aantal transactie­s,

 ?? FOTO BAR ?? De Tolhuisstr­aat in Schelle. Inzet: Louise Scholiers van vastgoedka­ntoor Arcasa.
FOTO BAR De Tolhuisstr­aat in Schelle. Inzet: Louise Scholiers van vastgoedka­ntoor Arcasa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium