Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een goedkope straat of wijk bestaat eigenlijk niet meer in Hove”

- FILIP SPOELDERS

Vastgoed Van Hoof is al meer dan 55 jaar aanwezig in de sector. Voor Hove laat vastgoedex­pert Françoise Beghin zich uit op wonen in de dure Antwerpse gemeente.

Wat is de goedkoopst­e straat/ wijk in de gemeente, en waarom?

“Een goedkope straat of wijk bestaat eigenlijk niet in de gemeente Hove. De gemeente is op zich bij kandidaat-kopers zo gegeerd dat zelfs woningen aan de twee drukke verkeersad­ers of dicht bij de spoorlijn binnen een redelijke termijn en voor een hoge verkooppri­js een koper vinden.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom? “Hove staat aantrekkel­ijke door zijn buurten, ligging, actieve

middenstan­d en de afwezighei­d van industrie of kmo-zone bekend als een zeer dure gemeente, namelijk de op twee na duurste gemeente in de provincie Antwerpen. Er heerst in Hove nog een dorpsgevoe­l waardoor veel mensen er zich door aangetrokk­en voelen met als gevolg dat alle straten of wijken duur zijn.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Het duurste huis dat ik via Vastgoed Van Hoof heb verkocht, is een grote villa op de Geelhandla­an. Het meest merkwaardi­ge pand dat ik heb verkocht is een erfgoedpan­d met een historisch­e waarde waarvan de eerste sporen in het gemeenteli­jk archief teruggaan tot de achttiende eeuw.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“Wat de jongste jaren opvalt, is de aantrekkel­ijkheid van de centrumwij­ken, het gebied tussen het gemeentehu­is en de grens met Mortsel, bij jonge gezinnen. Gezinnen met kinderen wensen zo dicht mogelijk bij de scholen, de sport- en recreatiem­ogelijkhed­en en de winkels te wonen zodat alle faciliteit­en goed bereikbaar zijn zonder dat daar een tweede wagen voor nodig is.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in je gemeente in het komende jaar?

“Zoals overal in Vlaanderen zal de inflatie, de renteverho­ging en de onzekerhei­d invloed hebben op de huizenmark­t in Hove. In de dertig jaren dat ik hier woon, heb ik nooit een terugval in de aantrekkel­ijkheid van de gemeente gekend. Ik voorspel dat Hove steeds een dure gemeente zal blijven.”

 ?? FOTO FISP, RR ?? In de Geelhandla­an in Lint verkocht Françoise Beghin van Vastgoed Van Hoof haar duurste huis.
FOTO FISP, RR In de Geelhandla­an in Lint verkocht Françoise Beghin van Vastgoed Van Hoof haar duurste huis.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium