Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veroordeel­de ex-baas van Antwerpse brasserie Dikke Mee opgepakt in Spanje

-

De Spaanse politie heeft Mohamed B. (43) uit Wilrijk opgepakt. De vroegere eigenaar van de bekende brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegale­npark moet in ons land nog een jarenlange celstraf uitzitten voor drugssmokk­el.

De 43-jarige Mohamed B. uit Wilrijk werd recent opgesloten in een Spaanse gevangenis. Hij werd door de Spaanse politie gearrestee­rd omdat hij in België nog een celstraf moet uitzitten, zo bevestigt het parket in Antwerpen. Vorig jaar werd B. in Antwerpen

veroordeel­d voor zijn ‘organisere­nde en coördinere­nde’ rol in een criminele organisati­e die via corrupte medewerker­s van rederijen aan pincodes geraakte om containers op te halen.

De organisati­e, met ook de bekende drugscrimi­neel Omar G., zou op die manier in 2017 en 2018 grote partijen cocaïne hebben ingevoerd. Mohamed B. kreeg in mei 2021 zes jaar cel en 40.000 euro boete. Hij tekende beroep aan tegen dat vonnis, de zaak zal in maart 2023 voor het hof van beroep komen.

Nieuwe uitbater gezocht

Op het moment van zijn veroordeli­ng vorig jaar was B. nog zaakvoerde­r van de in Antwerpen bekende brasserie Dikke Mee in het

Nachtegale­npark. Enkele maanden na het vonnis werd de Dikke Mee door KALI-DIFA verzegeld. Dat team houdt zich specifiek bezig met de financiële aanpak van drugsclans en het bestrijden van ondermijne­nde handelszak­en. De vennootsch­ap van B. is ondertusse­n failliet en eigenaar AG Vespa plaatste twee maanden geleden een advertenti­e waarin het op zoek is naar een nieuwe uitbater voor de bekende brasserie in het park.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium