Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw explosie in Wilrijk: woning beschadigd, politie pakt twee verdachten op

-

In Wilrijk heeft er woensdagna­cht opnieuw een explosie plaatsgevo­nden. Een woning in de Klaproosst­raat werd bestookt met een stuk vuurwerk. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

aanslag gebeurde woensdagna­cht rond 2u. “In de Klaproosst­raat is een explosief, vermoedeli­jk een stuk vuurwerk, richting een woning gegooid”, vertelt Kristof Aerts van het Antwerps parket. “De federaal gerechteli­jke politie (FGP) van Antwerpen en het gerechteli­jk labo kwamen ter plaatse. De schade aan de woning bleef beperkt.” In de omgeving kon de politie een wagen met Nederlands­e nummerplat­en onderschep­pen. “De twee inzittende­n werden gearrestee­rd en verhoord”, zegt Aerts. Het duo is aangehoude­n.

In de geviseerde woning in de Klaproosst­raat woont de zaakvoerde­r van het eethuis Poké For You. Die zaak in de Sint-Bavostraat, op een boogscheut van de Klaproosst­raat, werd vorige maand al eens geviseerd. Onbekenden gooiden drie molotovcoc­ktails naar binnen en het eethuis brandde volledig uit. De FGP startte toen een onderzoek naar een link met het drugsmilie­u.

Ook een link met de aanslag van dinsdagavo­nd in dezelfde Sint-BaDe vostraat wordt onderzocht. De gevel van een appartemen­tsgebouw werd daar beschoten, gevolgd door de ontploffin­g. Een jong gezin dat op het gelijkvloe­rs woonde, kreeg twee kogels in de living. In een van de bovengeleg­en flats woont iemand met dezelfde achternaam als de zaakvoerde­r van Poké For You.

De aanslagen zouden volgens bronnen in het milieu te maken hebben met de zoon van de geviseerde familie E.J. Die man zou een voor criminele organisati­es interessan­te functie hebben op een drugsgevoe­lige terminal in de Antwerpse haven.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De aanslag gebeurde onder het oog van een camera.
FOTO PATRICK DE ROO De aanslag gebeurde onder het oog van een camera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium