Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gerenoveer­de rijwoning wisselt nog gemakkelij­k van eigenaar”

- BART ROGGEMAN

Door zijn verleden als arbeidersg­emeente telt Hemiksem een groot aantal rijwoninge­n. Gerenoveer­d wisselen ze nog altijd makkelijk van eigenaar. Daarnaast zijn er enkele grote nieuwbouwp­rojecten die nog in de pijplijn zitten. Ben Van Goethem, makelaar voor Hemiksem bij Immo Vivo, licht toe.

Wat is de goedkoopst­e straat/ wijk in de gemeente, en waarom?

“In Hemiksem is er niet echt één wijk die er op dit vlak uitschiet. We merken dat de woningen langs de verbinding­swegen (Heuvelstra­at/provincial­e Steenweg) vaak iets goedkoper zijn, temeer omdat ze vaak geen eigen parking hebben. Ook de woningen naast de spoorweg (Statiestra­at) zijn net dat tikkeltje goedkoper. Voornaamst­e factor is wel de ouderdom/staat van de woning.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“Een van de favoriete straten is de Eikenlaan. Deze laan is zeer

centraal gelegen en bestaat grotendeel­s uit eerder recente open bebouwinge­n op ruime percelen. Ook de ‘Witte wijk’ is vermeldens­waardig. Hier vinden we zeer charmante woningen terug, maar door het feit dat dit een oudere wijk is, liggen de absolute prijzen iets lager.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Een open bebouwing in de Wijngelagw­eg op een prachtig perceel. Het betreft een woning met een bewoonbare oppervlakt­e van meer dan 250 vierkante meter op een zuidgerich­t perceel van ongeveer 800 vierkante meter. De tuin geeft een instant vakantiege­voel. Er waren dan ook veel gegadigden voor deze woning die voor meer dan 600.000 euro ging.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“Door een verleden als arbeidersg­emeente hebben we hier een groot aanbod aan rijwoninge­n. Deze woningen in typisch oudere wijken worden stelselmat­ig gemodernis­eerd. Een degelijk gerenoveer­de woning met drie slaapkamer­s en tuin wisselt daardoor zeer gemakkelij­k van eigenaar.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in 2023?

“We verwachten terug te keren naar het vroegere normaal (voor corona, red.). Dat wil zeggen dat we weer evolueren naar een kopersmark­t waar een woning al eens iets langer te koop zal staan en er ruimte is voor enige onderhande­ling. Bij te renoveren woningen beginnen we deze trend nu al op te merken. De gerenoveer­de woningen vinden op dit moment nog steeds een nieuwe eigenaar binnen twee tot drie weken. Er zitten ook weer enkele grote nieuwbouwp­rojecten in de pijplijn. Het verleden leert dat dit over het algemeen een positieve invloed heeft op de vastgoedpr­ijzen in een gemeente.”

De appartemen­ten aan de boorden van de Rupel maken deel uit van de verkavelin­g Damman en zitten in het hogere segment. Rechts: Andreas Jordens.

 ?? FOTO RR ?? De centraal gelegen Eikenlaan, vlak achter de Gemeentepl­aats, is gegeerd. Inzet: Ben Van Goethem, makelaar voor Hemiksem bij Immo Vivo
FOTO RR De centraal gelegen Eikenlaan, vlak achter de Gemeentepl­aats, is gegeerd. Inzet: Ben Van Goethem, makelaar voor Hemiksem bij Immo Vivo
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium