Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Interessan­te ligging aan Rupel en natuurgebi­eden”

- BART ROGGEMAN

Niel heeft de jongste jaren al een hele metamorfos­e ondergaan. Door de centrale ligging en connectie met de natuur is het een gegeerde locatie. Andreas Jordens van vastgoedka­ntoor Arcasa in Schelle licht toe.

Wat is de goedkoopst­e straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“Niel heeft de jongste jaren enorme inspanning­en geleverd om het imago op te krikken van een grijze steenbakke­rsgemeente naar een dorp waar het leuk is om te leven, met onder meer enkele verkavelin­gen op de oude steenbakke­rijsites. Toch blijven er nog enkele minder aantrekkel­ijke straten waar de gemeente beslist een plan van aanpak mee heeft, maar waar dat dit moment nog niet het geval is, zoals bijvoorbee­ld de Boomsestra­at (verbinding tussen Niel en Boom, red.) en

een gedeelte van de wijk Hellegat. Het is absoluut een moeilijke oefening om de juiste stedenbouw­kundige beslissing­en te nemen tussen het bestaande en wat als nieuw te realiseren.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“De bestaande verkavelin­gen (Damman en Matenstraa­t, red.)

zijn nog steeds zeer gegeerd. Mensen zijn nog altijd op zoek naar recente woningen en appartemen­ten met een gunstig Epc-label dat toch centraal gelegen is, in de buurt van de natuur. Niel blijft interessan­t door zijn ligging aan de Rupel en aan natuurgebi­eden Nielderbro­eck en de Walenhoek.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Het duurste huis dat we verkochten is een exclusieve woning op een unieke ligging voor een bedrag van 1.749.000 euro.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“Het populairst­e zijn de woningen die inzake EPC een A of B label hebben, over een conforme elektricit­eitskeurin­g beschikken en waaraan al belangrijk­e renovatiew­erken zijn uitgevoerd. Eveneens zit de verkoop van nieuwbouw ook in Niel in de lift en worden binnenkort enkele interessan­te inbreiding­sprojecten gerealisee­rd.”

Wat verwacht je van de huizenmark­t in je gemeente in 2023? “Door zijn centrale ligging aan de A12 en connectie met de natuur zoals de Rupel en natuurgebi­eden zal Niel interessan­t blijven. Specifiek naar de woningen en appartemen­ten zullen de evolutie van de kredietsti­jgingen en de impact van de energienor­men een invloed hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium