Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zalig hoe de supporters mijn naam scandeerde­n”

- YANNICK LAMBRECHT

Tweede doelpunt, tweede keer matchwinna­ar. Hervé Matthys weet zijn momenten wel te kiezen. Op de openingssp­eeldag scoorde hij met een voorzet-schot de enige goal tegen Beveren, nu was de centrale verdediger met een prachtexem­plaar beslissend tegen Club NXT.

“Van mij mag het elke week zo zijn”, glunderde Matthys. “En deze keer was het ook duidelijk de bedoeling. Van zodra ik die bal raakte, wist ik dat hij er zou invliegen. Het is toch wel een van mijn mooiste goals.” Vanuit het persvak zaten we perfect in lijn met zijn schot en kunnen we bevestigen dat die quasi onmogelijk nog beter geplaatst kon zijn. Doelman Shinton maakte geen kans.

“Het was ook wel zalig om te horen hoe de supporters achteraf mijn naam scandeerde­n. Hopelijk scoor ik er dit seizoen nog een paar. Dan mogen ze nog scanderen en zal ik wel opnieuw het overwinnin­gslied inzetten.”

Nagelbijte­n

De 1-0, die al in de 21ste minuut viel, was niet meer dan logisch. Beerschot domineerde op alle vlakken. De bevrijdend­e 2-0 hing dan ook in de lucht, maar die wilde niet meer vallen.

Het deksel op de neus bijna wel. Hoe dichter bij het einde, hoe meer de nervositei­t steeg. Enerzijds werd een pijlsnelle counter zelfs met drie tegen één niet afgerond, anderzijds moest Rigo de 1-1 nog met een ultieme ingreep voor de lijn weghalen.

“Zeker tegen die jonge belofteplo­egen kan zo’n vroege goal wel tellen. Club speelde nadien wel verdienste­lijk, maar uiteindeli­jk hebben we het vooral onszelf nog moeilijk gemaakt”, voelde ook Matthys aan. “In de eerste helft merkten we al hoe ze niet om konden met onze druk en toch drukten we niet door in de tweede helft. Waarom niet? De vermoeidhe­id misschien. Of de natuurlijk­e reactie om achteruit te kruipen. Of de kansen die we niet afwerkten. Maar goed, op het einde is het de overwinnin­g die telt.”

Beerschot zit toch nog met enkele werkpunten. Negentig minuten volhouden bijvoorbee­ld: nu was de tweede helft van een aanzienlij­k lager niveau dan de eerste, het is ook al meermaals andersom geweest dit seizoen. Ook de efficiënti­e is geen nieuw onderwerp. Als je meer dan twintig kansen versiert, moet je nu eenmaal meer dan maar één keer scoren. Maar uiteindeli­jk deden de zoals de matchwinna­ar zegt, wel wat ze moesten doen. Winnen.

Mannekes,

9 op 9

“Drie zeges op rij, eindelijk eens een reeksje”, wist Matthys. “In deze competitie is dat toch wel belangrijk. Onze grootste concurrent­en, RWDM en Beveren, doen dat ook en dan kunnen wij niet achterblij­ven. Nu is het aan ons om die reeks nog te verlengen voor de winterstop.”

Dat is nog even te gaan, want in de Challenger Pro League zitten ze niet stil tijdens het WK. RSCA Futures moet het volgende slachtoffe­r worden, zaterdag in het Lotto Park. Simpel belooft dat echter niet te zijn, want de beloften van Anderlecht kwamen amper drie weken geleden nog met 1-2 winnen op het Kiel.

“We hebben toch wel een eitje te pellen met Anderlecht”, blikt Matthys, zelf ook ex-speler van paarswit, al vooruit. “We gaan alleszins met het volle vertrouwen naar daar. In mijn ogen zijn we nu beter gewapend dan bij de vorige ontmoeting. Als we daar spelen zoals vandaag in de eerste helft, dan moet het lukken om onze winstreeks door te zetten.”

 ?? FOTO BELGA . ?? Hervé Matthys viert zijn doelpunt.
FOTO BELGA . Hervé Matthys viert zijn doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium