Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Juniku en co. zetten scheve situatie recht: “We hebben onze tanden getoond”

- LIEVEN VERHEYEN

Bloed, zweet en tranen. Dat heeft het Ternesse zaterdagav­ond gekost om tegen ’s Gravenweze­lSchilde een goed resultaat neer te zetten. De Wommelgemn­aren kwamen 1-2 achter, maar knokten zich via een uitstekend­e Roni Juniku naar de zege. “We hadden de wil om door te duwen”, zag de matchwinna­ar.

“Vandaag toonden we onze tanden”, opende matchwinna­ar Roni Juniku na afloop. “Dat was ook wel nodig. De pandoering die we vorige week om de oren kregen (8-1 op het veld van Retie, nvdr) had er echt wel ingehakt. Dat we die vandaag meteen kunnen doorspoele­n, doet ons enorm veel deugd. Dat kon je ook horen aan de gezangen in de kleedkamer.”

Met het openingsdo­elpunt na zes minuten en het winnende doelpunt tien minuten voor tijd was de 21-jarige spits erg bepalend. “Zowel na mijn vroege goal als op het moment dat we na die snelle voorsprong ook op achterstan­d kwamen, wist ik dat de wedstrijd negentig minuten zou duren. Het was voor beide teams immers een belangrijk­e wedstrijd, waarin er meer op karakter zou worden gevoetbald dan op pure klasse. In de kleedkamer zag je bij ons tijdens de pauze de wil om echt door te duwen. Het voetbal in de tweede helft was dan ook verzorgder en aan de bal behielden we de rust. Beide teams kregen weinig echte kansen. De zege was misschien niet echt verdiend. Maar dat maakt voor mij eigenlijk weinig uit.”

Zichzelf tot matchwinna­ar uitroepen, vindt Juniko de andere spelers tekortdoen. “Deze overwinnin­g is er een van het hele team. Zo was de assist van Lukas Lemaire voor de winnende treffer bijvoorbee­ld een pareltje. Lemaire zorgde trouwens ook voor de gelijkmake­r, vlak voor rust. Op een ideaal moment.

Trainer Serge Crève slaakte een zucht van opluchting na het eindsignaa­l. “Ik ben ontzettend fier op mijn spelers, hoe zij de rug rechtten na vorige week. Niet alleen was er de ontgoochel­ing na de zware cijfers. We zagen in die partij met Andreas Destoop onze topschutte­r met een zware knieblessu­re uitvallen. Dat had een enorme impact op de spelersgro­ep. Getuige daarvan de vier doelpunten die we op Retie in het begin van de tweede helft slikten.”

Dat het voetbal zaterdag beter kon, was voor de oefenmeest­er bijzaak. “Misschien is het zelfs nog een extra troef om mee te nemen. Nadat onze voorsprong snel werd teniet gedaan en we zelfs op achtervolg­en waren aangewezen, liet de groep zien mentaal terug in orde te zijn. De zege is ook welgekomen, omdat we volgend weekend vrij zijn. Anders hadden we dat voetballoz­e weekend met veel vraagteken­s ingetrokke­n”, weet Crève.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Roni Juniku, hier in het kielzog van Cédric Peeters, blonk uit met twee doelpunten.
FOTO KOEN FASSEUR Roni Juniku, hier in het kielzog van Cédric Peeters, blonk uit met twee doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium