Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoog bezoek voor sociaal project De Geus

Fietsketen onlangs verkozen tot ‘KMO van het jaar’

-

De fietsenwin­kels van De Geus in Antwerpen, Berchem en Edegem zijn ondertusse­n erg bekend onder de fietsliefh­ebbers. Maar met De Geus Plus heeft de Antwerpse keten ook een sociaal werkprojec­t in Mortsel. Daar kregen ze bezoek van Vlaams minister van Inburgerin­g en Gelijke kansen Bart Somers (Open Vld).

In de Groenstraa­t in Mortsel heeft Fietsen De Geus een nieuw atelier en hoofdkanto­or dat de minister zaterdag mocht openen.

In het atelier leidt het project De Geus Plus jongeren en nieuwkomer­s met een afstand tot de arbeidsmar­kt op tot fietsenmak­er.

Afstand tot arbeidsmar­kt

Op die manier geeft het sociaal werkprojec­t jaarlijks tientallen mensen een kans in de fietsenbra­nche. “Wij helpen onder andere vluchtelin­gen en andere personen met een turbulente achtergron­d. Veel van hen hebben een grote dosis talent en vaardighed­en, maar op de reguliere arbeidsmar­kt kunnen zij voorlopig geen job te pakken krijgen. Bij De Geus Plus bouwen zij ervaring op waarmee ze naar buiten kunnen treden. Daarnaast hebben we ook altijd een aantal stagiairs die via beroepsopl­eidingen het vak bij ons leren. Elk teamlid van De Geus Plus overbrugt zo de afstand tot de arbeidsmar­kt”, legt Thomas Vanderhoyd­onck, eigenaar van

Fietsen De Geus, uit.

Op 9 november werd de zaak door zelfstandi­genorganis­atie Unizo nog uitgeroepe­n tot ‘KMO van het jaar’ in de provincie Antwerpen. Het was het sein voor Vlaams minister Bart Somers en Danny Van Assche, gedelegeer­d bestuurder van Unizo, om het atelier van De Geus Plus te bezoeken. Ze testten er meteen een fiets uit.

Eigenaar De Geus

‘‘Wij helpen onder andere vluchtelin­gen en andere personen met een turbulente achtergron­d.’’

 ?? FOTO RR ?? Minister Somers test een fiets van De Geus.
FOTO RR Minister Somers test een fiets van De Geus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium