Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ForRest Logies blaast eerste kaarsje uit

Boshuisje met hotelcomfo­rt

-

In de schoot van de Trappisten­bossen op de grens van Zoersel en Westmalle openden Melanie Van Puyvelde (30) en haar partner een jaar geleden ForRest Logies. De zaak is zonder twijfel een van de meest idyllisch gelegen vakantieve­rblijven in de regio. Het is er zo stil, dat je er stil van wordt.

Melanie Van Puyvelde is interieura­rchitecte. Haar partner is tuinaannem­er bij Serneels Outdoor Concepts. “We zijn zelf opgegroeid in deze buurt”, vertelt ze in het vakantiehu­isje in de Raymond Delbekestr­aat. “Pas tijdens de coronacris­is, toen we zagen hoe de mensen van heinde en verre naar hier kwamen om te wandelen, beseften we in wat voor een unieke omgeving we leven”, vertelt Melanie.

Visitekaar­tje

Het vakantiehu­isje is een visitekaar­tje voor het stel. Melanie liet zich helemaal gaan als interieura­rchitecte om er de rustgevend­e sfeer te scheppen waar zo veel mensen naar snakken. Haar partner creëerde een groene wellnesstu­in met hottub, buitendouc­he en infraroods­auna. Je hebt volledige privacy. “We zijn ondernemer­s. Door al die wandelaars kregen we zin om onze tanden in deze oude bungalow te zetten”, zegt Melanie. “De indeling werd helemaal veranderd en ook binnen kreeg het huisje een complete makeover. Het oude ovale smeedijzer­en venster hebben we behouden.”

Langs de buitenzijd­e lijkt ForRest Logies een beetje op een tiny house, maar vanbinnen is er verrassend veel ruimte, met twee slaapkamer­s met tweepersoo­nsbed. Eén slaapkamer werd door Melanie als een ‘nestkastje’ ingericht met veel hout en een koepel om ’s nachts naar de sterrenhem­el te turen, met speciaal glas waarop je de regen niet hoort tikken. Huisje en tuin zijn volledig uitgerust met domotica en sfeerverli­chting. “We wilden het gevoel van een boshuis creëren, maar met hotelcomfo­rt”, klinkt het. De allergroot­ste troef is de ligging, in een doodlopend­e weg die rechtstree­ks uitgeeft op het Molenbos, in de volksmond de Trappisten­bossen of Drieboomke­nsberg. De Brechtse Heide ligt op een steenworp.

Om het eenjarig bestaan van de zaak te vieren, krijgt iedereen die een verblijf boekt tussen 19 november en 31 december een verwenpakk­et en een waardebon van 25 euro te gebruiken bij handelszak­en in de buurt.

iwww.forrestlog­ies.be

 ?? KOEN FASSEUR FOTO ?? Melanie met het verwenpakk­et vol lokaal lekkers en een waardebon.
KOEN FASSEUR FOTO Melanie met het verwenpakk­et vol lokaal lekkers en een waardebon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium