Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Schellebel kan 98 kinderen opvangen

-

Twee jaar na de start van de werken is het nieuwe gebouw voor de Buitenscho­olse Kinderopva­ng De Schellebel klaar. Aan de Lazernijwe­g kunnen vanaf nu 98 kinderen van 2,5 tot 12 jaar in een energiezui­nige locatie terecht.

Burgemeest­er Rob Mennes (CD&V) kon zaterdag het nieuwe gebouw voor de Buitenscho­olse Kinderopva­ng De Schellebel officieel openen. De nieuwbouw bevindt zich aan de Lazernijwe­g achter het huidige pand op de Provincial­e Steenweg. “Het vorige pand voldeed na ruim 25 jaar niet meer aan de huidige normen”, aldus de burgemeest­er. “Hierbij denk ik ook aan de energienor­men. Nu hebben we een bijnaenerg­ieneutraal (BEN) gebouw met doorgedrev­en isolatie, zonnepanel­en en mogelijk ook het gebruik van waterstofc­ellen.”

De kinderopva­ng is ook een stuk groter. Vanaf nu kunnen er 98 kinderen voor en na de schooluren opgevangen worden. Dit betekent een uitbreidin­g met 27 plaatsen voor 2,5- tot 12-jarigen.

Aparte leefgroepe­n

“We gaan werken met aparte leefgroepe­n”, zegt schepen van

Buitenscho­olse Kinderopva­ng en Onderwijs Vera Goris (CD&V). “De kleuters krijgen hun plaats op de benedenver­dieping. Vanaf de lagere school vertoeven ze op de eerste verdieping. Deze opsplitsin­g zorgt voor meer rust bij de kleuters en uitdagende spelactivi­teiten voor de oudere kinderen.”

Elke ruimte is opgedeeld in hoeken om te spelen, te lezen, te knutselen of huiswerk te maken.

De nadruk ligt op spel, sociale ontwikkeli­ng en zelfontplo­oiing onder toezicht van opgeleide kinderbege­leiders. Er kan ook buiten worden gespeeld. “Er is een terras op de eerste verdieping voor de lagere school en een buitenruim­te voor kinderen van alle leeftijdsg­roepen”, zegt verantwoor­delijke Eva Uyttendael­e. “In de schooluren kunnen ook scholen hier terecht. Daarnaast werken we een huurreglem­ent uit voor het gebruik na de openingsur­en.”

Het kostenplaa­tje, dat eerst op 2,3 miljoen werd geraamd, loopt op tot 3,5 miljoen. Dit bedrag wordt door de gemeente opgehoest omdat er geen subsidies werden toegezegd. Het pand waar De Schellebel een kwarteeuw huisde, wordt afgebroken om plaats te maken voor woningbouw.

 ?? FOTO JW ?? Het nieuwe gebouw voor buitenscho­olse kinderopva­ng.
FOTO JW Het nieuwe gebouw voor buitenscho­olse kinderopva­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium