Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Londen groeide mijn idee: Chique en toch betaalbaar op stap”

Danseres Nadie Verhaert wordt modeontwer­pster

- GREG VAN ROOSBROECK i www.courtesane-fashion.com

Ze heeft de kledingstu­kken zelf bedacht, zelf voor fotomodel gespeeld, en ze zal de bestelling­en zelf inpakken en verzenden ook. Nadie Verhaert was ooit danseres in roemruchte dancings als La Rocca en Carré, maar gaat nu resoluut voor een carrière als modeontwer­pster. “Ik wil dat de gewone vrouw zich mooi kan kleden tegen een betaalbare prijs”, onthult ze de missie van Courtesane Fashion, haar heel eigen collectie die vanaf dinsdag online te koop is.

Het begon voor Nadie Verhaert (35) acht maanden geleden met een zwart schriftje in een appartemen­t van vrienden in de chique Londense wijk Marylebone. “Ik keek uit het raam en dacht: iedereen geeft compliment­en over mijn kledij en ze vragen allemaal stijladvie­s. En eigenlijk doe ik daar niks mee. Bovendien was ik zelf te vaak teleurgest­eld geweest in online kledij kopen. Dus heb ik een notitieboe­kje gepakt en ben ik beginnen opschrijve­n. The restaurant dress: bloemen aan de kraag, band rond been, split hoger. Heel primitief allemaal. Maar ik was wel vertrokken.”

Haar doelpublie­k had Nadie al voor ogen: de vrouw die graag piekfijn op het appel verschijnt in avondjurk, maar daar niet per se een fors bedrag voor wil neertellen. “Ik vind dat de gewone vrouw zich ook mooi moet kunnen kleden”, zegt Nadie. “In Marylebone zag ik de dames ook op weekdagen mooi uitgedost rondlopen. Ik wil dat de vrouwen dat in België ook kunnen, met dezelfde kwalitatie­ve stoffen als in Londen, maar dan zonder dat ze daar meer dan 300 euro voor moeten betalen.”

Terug in België trok Nadie met haar schriftje naar een grafisch ontwerper om haar hersenspin­sels om te zetten in een kledinglij­n. “Een eerste moeilijkhe­id”, is ze eerlijk. “Ik heb uren met hem aan de bureautafe­l gezeten voor er iets uitkwam dat 100% mijn zin was. Mijn insteek was: eerst zorgen dat ik het zelf mooi vind, dan pas de rest kleden. Maar de bloem die ik in mijn hoofd heb zitten, is daarom niet de bloem die zo’n ontwerper op papier tekent.

Toch zijn we eruit geraakt en hebben we een collectie van tien verschille­nde avondjurke­n gecreeerd.”

Ook de zoektocht naar een fabrikant die de collectie wilde produceren, met hoogkwalit­atieve stoffen, was geen wandeling in het park. “Wie nog geen naam heeft in het wereldje, moet knokken om opgemerkt te worden”, zegt Nadie. “Ofwel stuurden ze niets terug, ofwel vroegen ze meteen een veel te grote oplage die ik als beginner niet kan betalen. Maar ik ben blijven zoeken. Tot ik in Antwerpen in contact gekomen ben met Natthida, een meisje dat kwalitatie­ve cocktailju­rken laat maken. Zij heeft me aan een goeie fabrikant geholpen.”

Franse hofdames

Nadie Verhaert

Ontwerpste­r

“Wie nog geen naam heeft in het wereldje, moet knokken om opgemerkt te worden.”

Ergens onderweg vond Nadie ook een naam voor haar collectie:

Courtesane Fashion. “Naar de hofdames die vroeger in Frankrijk rondliepen”, verduideli­jkt ze. “Aan hun kledij kon je meteen zien dat ze zich begaven in de meer chique kringen.”

Let wel: om haar ontwerpen helemaal zelf in te pakken en te verzenden, inclusief bedankje, voelt Nadie zich niet te chique. “Ik vind dat zelfs leuk om te doen, want ik geloof erin. Onlangs heb ik in Marbella een paar stalen getoond. ‘Oh, maar dat is supermooi’, zeiden ze. En dan zeg ik fier als een pauw: ‘Ah, dat heb ik allemaal zelf gedaan. Hier is mijn kaartje.’”

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ??
FOTO JEROEN HANSELAER
 ?? FOTO'S COURTESANE FASHION ?? Nadie Verhaert heeft de kledingstu­kken bedacht en ook zelf voor fotomodel gespeeld.
FOTO'S COURTESANE FASHION Nadie Verhaert heeft de kledingstu­kken bedacht en ook zelf voor fotomodel gespeeld.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium